FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za četvrtak, 17. ožujka

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaja začetvrtak, 17. ožujka.
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaja za četvrtak, 17. ožujka.

PARIZ - Na najvećem međunarodnom sajmu turizma u Francuskoj SMT-u 2005, koji se u Parizu održava od 17. do 20. veljače, među više od 650 izlagača iz cijelog svijeta svoju će turističku ponudu predstaviti i Hrvatska. Organizator hrvatskog nastupa je Hrvatska turistička zajednica (HTZ), koja zajedno sa suizlagačima, turističkim tvrtkama većinom iz Dalmacije, izlaže na štandu od 90 metara četvornih. Poseban info pult na štandu će imati i Croatia Airlines, a s obzirom na ovogodišnji nastavak zanimanja Francuza za odmorom u Hrvatskoj na štandu se očekuje velik broj posjetitelja. Hrvatsku je prošle godine posjetilo 393 tisuće francuskih turista ili 78 posto više nego 2003., a porast od 80 posto Francuzi su ostvarili i sa 1,24 milijuna noćenja.

GUDOVAC - U Gudovcu kod Bjelovara otvara se Osmi međunarodni proljetni poljoprivredni, gospodarski i obrtnički sajam, koji će do 20. ožujka okupiti rekordan broj izlagača, njih 230, iz 15 hrvatskih županija, te iz osam stranih zemalja. Na 11 tisuća četvornih metara izložbenog prostora bit će predstavljena poljoprivredna oprema i mehanizacija te sve što je potrebno za proljetnu sjetvu, od sjemena do zaštitnih sredstava. U okviru sajma održat će se i više okruglih stolova na kojima će stručnjaci govoriti o stočarstvu, zadrugama, proizvodnji hrane, a u petak će se održati aukcijska prodaja 90 steonih junica. Prema procjenama organizatora, očekuje se da će sajam vidjeti oko 30 tisuća posjetitelja. (11 sati, Sajamski prostor Gudovac) .

RIJEKA - Udruženje nautičkog turizma Hrvatske održat će plenarnu sjednicu u sklopu Međunarodnog sajma nautike, sporta i tehničke kulture "Nautica 2005.", koji je u srijedu otvoren u Rijeci. Na dnevnom redu su, među ostalim, izvješće o radu Udruženja u 2004., plan rada za 2005. te izbor novog predsjednika Udruženja. (brod "Liburnija", 13 sati)

KRK - Svečano otvaranje Međunarodne izložbe uz demonstriranje rada građevinske mehanizacije i rudarske opreme "MinEx 2005." (kamenolom Voz kraj Omišlja, 12 sati). Na izložbi će se predstaviti 50 domaćih i inozemnih izlagača, a u sklopu izložbe bit će održana Konferencija o Strategiji gospodarenja mineralnim sirovinama u Hrvatskoj (hotel "Malin" u Malinskoj, 17,30 sati)

ZAGREB - Program Prve godišnje međunarodne konferencije o hrvatskom tržištu nekretnina, koja će se održati u Zagrebu 22. i 23. ožujka, bit će predstavljen na konferencija za novinare na kojoj će govoriti predstavnici pokrovitelja događaja - Hrvatskog fonda za privatizaciju, Američke trgovačke komore u Hrvatskoj - AmCham, Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu, te organizatora tvrtke Filipović poslovno savjetovanje. Prema programu konferencije neke od tema koje će se razmatrati su opći pregled hrvatskog tržišta nekretnina, kao i tržišta nekretnina u zemljama srednje i istočne Europe, hrvatsko pravo nekretnina i pravo građenja, porezi, te industrijske zone (10 sati, dvorana 100 u zgradi Hrvatskog fonda za privatizaciju, Ivana Lučića 6-8)

ZAGREB - Tvrtka ACNielsen Hrvatska predstavit će rezultate regionalne studije o trendovima u kupovini i ponašanju potrošača u maloprodaji - "Shopper Trends". Bit će predstavljeni podaci o tome koliki je udio potrošača koji kupuju u hipermarketima i supermarketima, koliko potrošača kupuje u tradicionalnim dućanima, koje proizvode i gdje kupuju te kakav imaju odnos prema privatnim markama. Osim toga bit će dana usporedba hrvatskog tržišta sa tržištima kao što su Slovenija, Češka i Mađarska (10,00 sati, Hotel Arcotel, Ulica Kneza Branimira 29).

ZAGREB - Putnička agencija e-tours predstavit će novu uslugu on-line rezervacije (putem Interneta) avio karata (10 sati, High Club, Frankopanska ulica 12)

ZAGREB - Hrvatski informatički zbor održat će svečani skup ECDL (Europska računalna diploma) testnih centara u Hrvatskoj pod nazivom "18 mjeseci poslije", na kojem će predstaviti ECDL u Hrvatskoj u razdoblju od rujna 2003 do ožujka 2005.. Bit će uručeni i prvi certifikati stručnjacima za ECDL u Hrvatskoj. (12 sati, Hrvatski kulturni klub u Muzeju za umjetnost i obrt, Trg Maršala Tita 10)

ZAGREB - Građevinska poduzeća sa 20 i više zaposlenih obavila su u 2004. godini u Hrvatskoj radova u vrijednosti od 20,48 milijardi kuna, što je za 5 posto više nego u godini prije. Istodobno, vrijednost neto narudžbi građevinskih radova tih tvrtki u prošloj godini iznosila je 16,48 milijardi kuna i bila je veća za 12,3 posto u odnosu na 2003. godine, objavio je Državni zavod za statistiku. Ta su građevinska poduzeća lani su završila 4.994 stana, što je za 1,9 posto više nego u 2003. Potkraj prosinca 2004., imala su 5.038 stanova u izgradnji, što je pak za 10,2 posto manje nego u isto vrijeme 2003. godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙