FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: radni sastanak o samohranim roditeljima

VUKOVAR,8. travnja(HINA) - Ustanovljenjem Inicijative hrvatske mrežeudruga smohranih roditelja u Vukovaru je večeras završio radnisastanak hrvatskih udruga samohranih roditelja kao dio završniceprojekta "Samohrano roditeljstvo - snaga podrške i umrežavanja".
VUKOVAR,8. travnja(HINA) - Ustanovljenjem Inicijative hrvatske mreže udruga smohranih roditelja u Vukovaru je večeras završio radni sastanak hrvatskih udruga samohranih roditelja kao dio završnice projekta "Samohrano roditeljstvo - snaga podrške i umrežavanja".

Projekt financira Ministarstvo branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti, a podržavaju ga udruge samohranih roditelja iz Zagreba, Slavonskog Broda, Osijeka, Splita, Zadra i Rijeke.

Prema riječima Gordane Sremac, predsjednice Centra za žene Vukovar koji je organizator vukovarske završnice tog projekta, kroz Inicijativu mreže udruga samohranih roditelja članovi te kategorije društva pokušat će "zajedničkim nastupom izboriti bolji status i poboljašnje životnih uvjeta samohranih roditelja".

Kao jedan od problema s kojim se susreću samohrani roditelji Sremac je navela "činjenicu da u Hrvatskoj ne postoji kategorija samohranih roditelja".

"Kada želite ostvariti pravo na dječji doplatak, kao samohranog roditelja pravni sustav vas tretira na isti način kao i obitelj u čijoj zajednici uz dijete žive oba roditelja", rekla je Sremac govoreći o primjerima "lošeg tretmana samohranih roditelja".

Dodala je kako je zakonska regulativa, u slučaju samohranih roditelja u Hrvatskoj "nedorečena", što pruža mogućnosti za razne pravne interpretacije njihovog statusa.

Prema njezinim riječima, to je i razlog što se danas u Hrvatskoj ne zna ni točan broj samohranih roditelja.

Pored predstavnika udruga samohranih roditelja, u radu sastanka sudjelovali su i pravnici te predstavnici Centara za socijalnu skrb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙