FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruge: Javnost nije upoznata sa svim incidentima na naftovodu

NJIVICE,28. ožujka 2005.(Hina) - Ekološke udruge "Eko Kvarner" izOmišlja i "BEUZ" iz Slavonskog Broda te ekološki aktivisti izSisačko-moslavačke i Karlovačke županije koji skrbe o zaštiti okolišana trasi cjevovoda Jadranskog naftovoda d.d (Janaf) danas su održalisastanak na kojem je zaključeno da javnost nije upoznata sa svimincidentima koji su se do sada dogodili na Janafovu naftovodu.
NJIVICE,28. ožujka 2005.(Hina) - Ekološke udruge "Eko Kvarner" iz Omišlja i "BEUZ" iz Slavonskog Broda te ekološki aktivisti iz Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije koji skrbe o zaštiti okoliša na trasi cjevovoda Jadranskog naftovoda d.d (Janaf) danas su održali sastanak na kojem je zaključeno da javnost nije upoznata sa svim incidentima koji su se do sada dogodili na Janafovu naftovodu.

Navodi se to u priopćenju koje je dostavila udruga "Eko Kvarner" i u kojem stoji da su razmjeri ekoloških incidenata na Janafovu naftovodu znatno umanjeni.

U udrugama smatraju da u posljednjih nekoliko ekoloških incidenata na području Brodsko-posavske županije mjerodavne službe nisu postupile po pravilima struke te da onečišćeno područje nije u cijelosti sanirano. Sumnja se da onečišćena zemlja nije zbrinuta na odgovarajući način te da je i nadalje ekološki opasna, posebice za podzemne vode.

Iz udruga napominju da vodoprivredni inspektori nisu odgovorno postupili jer su prerano ocijenili da nema opasnosti od mogućih onečišćenja.

Ekološke udruge zatražit će od Janafove uprave da im dostavi plan intervencija u slučaju ekoloških incidenata, a za to je zadužena udruga "BEUZ" iz Brodsko-posavske županije.

Operativni plan daljnje suradnje postojećih ekoloških udruga i udruga u osnivanju bit će izrađen za desetak dana u Zagrebu, priopćeno je iz "Eko Kvarnera".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙