FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: projekt edukacijskog centra za samohrane roditelje

ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Udruga LET, osnovana s ciljemunapređenja kvalitete življenja Zagrepčana, priopćila je danas daidućeg mjeseca pokreće projekt pomoći samohranim roditeljima.
ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Udruga LET, osnovana s ciljem unapređenja kvalitete življenja Zagrepčana, priopćila je danas da idućeg mjeseca pokreće projekt pomoći samohranim roditeljima.

U Zagrebu, po posljednjim podacima, živi 32.920 (20,2 posto) obitelji koje čine majke s djecom te 5.951 obitelji (3,7 posto) koje čine očevi s djecom, što pokazuje da brojni građani žive kao samohrani roditelji.

Projekt "Edukacijski centar za samohrane roditelje" sastoji se od 10 dvosatnih treninga, tribine i izdavanja prvog "Priručnika za samohrane roditelje i njihovu djecu".

Treninzi će biti organizirani mjesečno od svibnja do prosinca, a obuhvaćaju sva područja bitna za samohrane roditelje (obiteljska komunikacija, nenasilno rješavanje sukoba, obiteljsko-pravna zaštita, sudjelovanje u građanskom društvu, zastupanje, ovisnosti, itd.)

"Priručnik za samohrane roditelje i njihovu djecu" bit će izrađen na temelju rada, teorijskih znanja i osobnih iskustava polaznika treninga. Bit će namijenjen samohranim roditeljima, ali i stručnjacima u javnim i neprofitnim organizacijama, odgojno-obrazovnim institucijama i medijima.

Dosadašnji donatori su Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Grada Zagreba, a stručnu podršku pruža Centar za socijalnu skrb Zagreb, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙