FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana osnivačka skupština Švicarsko-hrvatske gospodarske udruge

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - U Zagrebu je održana osnivačkaskupština Švicarsko-hrvatske gospodarske udruge (Swiss CroatianBusiness Community - SCBC), objavljeno je iz agencije MGP Fruitcake.
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - U Zagrebu je održana osnivačka skupština Švicarsko-hrvatske gospodarske udruge (Swiss Croatian Business Community - SCBC), objavljeno je iz agencije MGP Fruitcake.

Udruga je isključivo gospodarskog karaktera, a djelovat će u suradnji sa Švicarskom industrijskom i trgovačkom komorom te Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK).

Njena je osnivačka skupština, kako se navodi, održana na inicijativu direktora agencije MGP Fruitcake Miljenka Grbića te uz podršku švicarskog veleposlanika u Hrvatskoj Marcusa Kaisera.

Osnovni cilj Udruge je poticanje i razvijanje gospodarskih odnosa Hrvatske i Švicarske Konfederacije, a Udruga će djelovati u smjeru stvaranja novih i produbljivanja postojećih oblika bilateralne suradnje, te će podržavati interese gospodarstvenika koji djeluju u Švicarskoj i Hrvatskoj.

U radu osnivačke skupštine, održane u utorak, sudjelovalo je 29 gospodarstvenika iz obje zemlje, a izabrana je i prva uprava udruge, čiji će prioritet, navodi se u priopćenju, biti nastojanje da se iskoriste postojeći uvjeti kako bi se gospodarski odnosi dviju zemalja podigli na višu razinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙