FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovana nova udruga ratnih vojnih invalida VIDDR-a

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Udruga VIDDR-a, utemeljena danas naosnivačkoj skupštini u Zagrebu, nova je braniteljska udruga kojaokuplja dragovoljce i invalide Domovinskoga rata - bivše pripadnikepostrojba Specijalne policije Lučko te gardijskih brigada.
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Udruga VIDDR-a, utemeljena danas na osnivačkoj skupštini u Zagrebu, nova je braniteljska udruga koja okuplja dragovoljce i invalide Domovinskoga rata - bivše pripadnike postrojba Specijalne policije Lučko te gardijskih brigada.

Predsjednik Udruge Božo Drmić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je VIDDR-a potpuno apolitična i da iza njih ne stoji nikakva politička struja.

"Borimo se za ljude koji su se junački borili u Domovinskome ratu da im omogućimo život dostojan čovjeka", rekao je nakon osnivačke skupštine.

Među ostalim, Udruga će se zauzimati za dosljednu provedbu Zakona o pravima hrvatskih branitelja, za zapošljavanje nezaposlenih branitelja, utjecat će na sve društvene i političke čimbenike kako bi se poboljšao položaj branitelja te pokrenuti inicijativu da se uvede pojam junaka Domovinskoga rata, istaknuo je Drmić.

Udruga je osnovana kao odgovor na šutnju ostalih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, podložnih političkom utjecaju, naglasio je.

Nismo još jedna udruga koja želi raskol među braniteljskim udrugama, nego želimo zastupati i zaštititi istinske branitelje koji su s puškom u ruci bili na bojištu, rekao je predsjednik novoosnovane udruge.

Po njegovim procjenama branitelja je oko 100 tisuća, a brojku od oko 570 tisuća osoba s braniteljskim statusom smatra nerealnom. Drmić zahtijeva da se i zakonski odrede strogi kriteriji kojim bi se odijelili stvarni branitelji od pomoćnog osoblja, čistačica i kuhara u MORH-u i MUP-u.

Glede haaških optužnica Drmić ističe kako su oni legalisti, ali da Haaški sud smatraju političkim sudom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙