FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Mirno riješena talačka kriza u Dugavama

ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski branitelj koji se sinoć sasvoje troje malodobne djece zatvorio u stan u zagrebačkom naseljuDugave i uz prijetnje vatrenim oružjem odbijao otvoriti vratapolicajcima, koji su ga tražili zbog obiteljskog nasilja, jutros sepredao, izvijestila je danas policija.
ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski branitelj koji se sinoć sa svoje troje malodobne djece zatvorio u stan u zagrebačkom naselju Dugave i uz prijetnje vatrenim oružjem odbijao otvoriti vrata policajcima, koji su ga tražili zbog obiteljskog nasilja, jutros se predao, izvijestila je danas policija.

Nakon cjelonoćne opsade zgrade u Vajdinom vijencu, u kojoj su uz redovne policajce sudjelovali specijalci i interventne jedinice, 45-godišnji Z.I. jutros se oko 7,30 sati predao te je odveden u sjedište kriminalističke policije. Na predaju ga je nagovorio policajac kojega je nešto ranije pustio u stan iz kojega je odbio izaći od sinoć u 18 sati.

Po riječima zamjenika načelnika zagrebačke policije Dubravka Novaka, za vrijeme talačke krize nije primjenjivana sila jer je, unatoč izrečenim prijetnjama, procijenjeno da nema opasnosti za djecu, susjedne stanare ili policajce.

Talačka kriza započela je sinoć kada su policajci pozvonili na vrata 45-godišnjeg branitelja za kojim je zagrebački Županijski sud raspisao potragu zbog obiteljskog nasilja i nasilničkog ponašanja. Iako su mu policajci kroz "špijunku" pokazali značku Z.I. je odbio otvoriti vrata i počeo je prijetiti. Kako je s njim u stanu bilo jedno od njegovo troje djece policija nije željela primijeniti silu, već su situaciju odlučili riješiti pregovorima.

Nešto kasnije pred vratima su se pojavila ostala njegov djeca. Oni su željeli ući u stan i policija ih je pustila, a u opsadu zgrade uključile specijalne i interventne postrojbe.

Na mirno rješenje situacije policija se odlučila i kada im je muškarac oko ponoći rekao da je umoran i da se želi odmoriti te da pregovore mogu nastaviti ujutro. Jutros oko 7,30 sati na vrata je ponovno pozvonio jedan od policajaca. Muškarac ga je bez otpora pustio unutra i potom u pratnji policije otišao na kriminalističku obradu.

Tijekom dana policije će pretražiti stan u Vajdinom vijencu, a 45-godišnjaka prepratiti istražnom sucu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙