FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordan: Zarqawiju 15 godina zatvora u odsutnosti

AMAN, 20. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Jordanski sud osudio je uodsutnosti Abu Musaba al-Zarqawija, saveznika Al-Qaide, na 15 godinazatvora, javljaju u nedjelju agencije, dodavši da je drugi jordanskimilitant osuđen na tri godine zatvora zbog sudjelovanja u zavjeriglede napada na jordansko veleposlanstvo u Bagdadu.
AMAN, 20. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Jordanski sud osudio je u odsutnosti Abu Musaba al-Zarqawija, saveznika Al-Qaide, na 15 godina zatvora, javljaju u nedjelju agencije, dodavši da je drugi jordanski militant osuđen na tri godine zatvora zbog sudjelovanja u zavjeri glede napada na jordansko veleposlanstvo u Bagdadu.

Zarqawi, najtraženijia osoba na američkoj listi, i Miqdad al-Dabbas osuđeni su zbog "zavjere u cilju izvršenja terorističkih napada" na jordanske i američke ciljeve u Jordanu, doznaje se iz pravosudnih izvora.

Prema sudskim dokumentima, Dabbas je motrio jordansko veleposlanstvo i potom proslijeđivao informacije Zarqawiju. Dabbas, koji se za razliku od Zarqawija nalazi u pritvoru, opovrgava presudu te je najavio žalbu, kazao je njegov branitelj.

Dabbasa, 24-godišnjeg studenta tehnike koji studira u Iraku, uhitila je u veljači 2004. američka vojska i izručila ga Jordanu gdje mu se suđeno zbog davanja logističke potpore Zarqawiju.

Zarqawi i njegova skupine smatraju se odgovornima za najkrvavije samoubilačke napade u Iraku i otmicu stranica. Nekim su taocima odrubili glave.

Bliske veze Jordana s SAD-om i mirovni sporazum Jordana i Izraela 1994. nisu naišli na dobar odjek kod određenog broja Jordanaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙