FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Hrvatski branitelj prijetio ubojstvom ministrice Kosor

ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Policija je uhitila 50-godišnjeghrvatskog branitelja oboljelog od PTSP-a koji je jučer poslijepodnenazvao tajništvo HDZ-a i zaprijetio da će se omotati eksplozivom,"dići sve u zrak" te ubiti ministricu obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti Jadranku Kosor.
ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Policija je uhitila 50-godišnjeg hrvatskog branitelja oboljelog od PTSP-a koji je jučer poslijepodne nazvao tajništvo HDZ-a i zaprijetio da će se omotati eksplozivom, "dići sve u zrak" te ubiti ministricu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranku Kosor.

U zagrebačkoj policiji kažu da je branitelj, čiji identitet nije otkriven, prijetio jer mu nije isplaćena razlika uvećane mirovine na koju ima pravo od svibnja 2002.

Prema policijskom izvješću, branitelj je oko 15,45 sati nazvao tajništvo HDZ-a i uputio niz prijetnji 37-godišnjoj tajnici s kojom je razgovarao, ali i ostalim članovima HDZ-a te ministrici Jadranki Kosor. Kazao je da će se omotati eksplozivom, sve dići u zrak i ubiti ministricu.

Policija je nakon dojave iz tajništva HDZ-a branitelja pronašla u njegovom stanu u Novom Zagrebu i privela ga na kriminalističku obradu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

U policiji kažu da je riječ o branitelju koji je u rujnu 2004. dobio rješenje o statusu ratnog vojnog invalida i 40-postotnoj invalidnosti zbog PTSP-a. Priznato mu je i pravo na isplatu uvećane mirovine od 1. svibnja 2002. do 30. rujna 2005. Po tom rješenju trebao je dobiti 229 kuna veću mirovinu i posebni dodatak, no, kako mu navedena razlika još nije isplaćena, ogorčeni 50-godišnji branitelj odlučio je zaprijetiti samoubojstvom i ubojstvom ministrice.

U policiji kažu da će osumnjičenog nakon kriminalističke obrade privesti istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙