FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškek: oporba zauzela sjedište vlade

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Oporba u Kirgistanu zauzela je učetvrtak sjedište predsjednika i vlade u glavnom gradu Biškeku, aprema zasada neprovjerenim informacijama, prosvjednici drže ministreobrane i obavještajnih službi kao taoce, javljaju agencije.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Oporba u Kirgistanu zauzela je u četvrtak sjedište predsjednika i vlade u glavnom gradu Biškeku, a prema zasada neprovjerenim informacijama, prosvjednici drže ministre obrane i obavještajnih službi kao taoce, javljaju agencije.

Oko 800 prosvjednika prodrlo je u zgradu vlade i predsjedničku rezidenciju. Tražeći smjenu predsjednika Askara Akajeva, prosvjednici su razbijali prozore i kroz njih bacali papire i njegove slike.

Uz prosvjednike se u zgradi vlade nalaze Kurmanbek Bakijev, glavni vođa oporbe i Roza Otunbajeva, također oporbena čelnica.

Vjeruje se da su predsjednika Akajeva njegovi najbliži suradnici sakrili na sigurno, a što se tiče navodno zatočenih ministara Esena Topojeva i Kalika Imankulova, službene potvrde o njihovoj sudbini još nema.

Oporba traži da se ponište rezultati navodno namještenih izbora i odlazak Askara Akajeva, koji je tu bivšu sovjetsku republiku vodio posljednjih 15 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙