FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo obitelji demantira optužbe iz dnevnika "24 sata" o nebrizi za branitelja

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti odbacilo je danas kao neistinite optužbeo nebrizi ministrice Jadranke Kosor za hrvatskog branitelja FranjuTavru, a koje su iznesene u članku dnevnog lista "24 sata" podnaslovom "Besramno lažete gospođo ministrice".
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti odbacilo je danas kao neistinite optužbe o nebrizi ministrice Jadranke Kosor za hrvatskog branitelja Franju Tavru, a koje su iznesene u članku dnevnog lista "24 sata" pod naslovom "Besramno lažete gospođo ministrice".

U priopćenju kojega je medijima uputio glasnogovornik ministarstva Berislav Živković stoji da je u današnjem članku dnevnika "24 sata" naveden niz neistina i objeda o navodnom ignoriranju poziva i poruka koje je hrvatski branitelj Franjo Tavra upućivao na javno objavljeni mobitel potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, o navodnim prijetnjama upućenim iz Ureda potpredsjednice Tavrinoj supruzi, te o navodnoj općoj nebrizi ministrice za teško stanje u kojem se nalaze pojedini hrvatski branitelji.

U članku, naime, stoji kako je hrvatski branitelj Franjo Tavra na mobitel rezerviran za pružanje pomoći braniteljima često očajničke poruke, ali na njih nije dobivao odgovor i razumijevanje već samo - prijetnje.

U ministarstvu branitelja negiraju da su Tavri ikad upućene prijetnje od djelatnika Ministarstva.

"Hrvatski branitelj Franjo Tavra, 60 postotni Hrvatski ratni vojni invalid iz Zagreba obraćao se u posljednjih godinu dana Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i ministrici osobno, najčešće se žaleći na loš materijalni status i neriješeno stambeno pitanje. U istom su razdoblju djelatnici Ministarstva i savjetnice potpredsjednice Vlade višekratno usmeno kontaktirali s Tavrom i njegovom suprugom, odgovarajući na njegove upite i tumačeći mu zakonska prava, ali mu nikada nisu upućivali nikakve prijetnje", stoji u priopćenju.

U Ministarstvu također navode da im se Tavra u travnju prošle godine obratio sa zamolbom za dodjelu jednokratne novčane pomoći, ali je odbijen s obzirom na ukupna mjesečna primanja obitelji Tavra (1.332,87 kn mirovine, 2.328,20 kn dodatka na mirovinu, 688,48 kn invalidnine i 1.200,00 kn. mirovine supruge), te na prioritete u rješavanju onih zamolbi koje su upućene zbog teških zdravstvenih problema, posebice zloćudnih bolesti branitelja ili članova njihovih obitelji.

Tijekom prošle godine Tavru su obišli djelatnici Centra za psihosocijalnu pomoć, pa je donesena odluka o postavljanju na listu za dodjelu stambenog kredita, te će biti stambeno zbrinjavan dodjelom stambenog kredita za kupnju stana u organiziranoj gradnji u Zagrebu tijekom 2005. godine, tvrde u Ministarstvu.

"Prema tome, lažne su i neistinite optužbe o nebrizi za gospodina Tavru i nekorektan odnos u Ministarstvu hrvatskih branitelja i potpredsjednice Vlade prema njemu", zaključuju u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙