FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al Jazeera emitirala video snimku otetih rumunjskih novinara

DUBAI, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Arapska satelitskatv-postaja Al Jazeera u srijedu je emitirala video snimku trojicerumunjskih novinara koje je u ponedjeljak u Iraku otela nepoznataskupina.
DUBAI, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Arapska satelitska tv-postaja Al Jazeera u srijedu je emitirala video snimku trojice rumunjskih novinara koje je u ponedjeljak u Iraku otela nepoznata skupina.

Na snimci je prikazano kako trojica novinara i četvrta, neidentificirana osoba sjede na podu ispred zida prekrivenog dekama. Dva naoružana muškaraca, lica pokrivenih tradicionalnim arapskim rupcima, držali su oružje upereno u taoce. Al Jazeera je komentirala da nepoznata skupina drži rumunjske novinare kao taoce ali nije spomenula nikakve zahtjeve otmičara.

Rumunjska vlada objavila je da čini sve što može kako bi vratila kući reporterku televizije Prima TV Marie Jeanne Jon (32), njenog snimatelja Sorina Miscocija (30) i novinara dnevnih novina Romania Libera Ovidija Ohanesiana (37).

Taoci, odjeveni u traperice, na snimci su ostavili dojam dobrog zdravlja. Novinarki je glava bila pokrivena rupcem. Prema Al Jazeeri, taoci su se sami identificirali.

Troje novinara oteto je tijekom posjeta rumunjskog predsjednika Trajana Basescua Afganistanu i Iraku, gdje je američki saveznik Rumunjska poslala 800 svojih vojnika da se pridruže snagama koalicije pod američkim vodstvom.

Više od 150 stranih državljana oteto je u Iraku tijekom protekle godine. Većina ih je oslobođena nakon pregovora ili isplate otkupnine, međutim oko trećina ih je ubijena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙