FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bakar: Inspekcija naredila rušenje 40.000 četvornih metara infrastrukture

RIJEKA, 7. ožujka 2005.(Hina) - Riječka građevinska inspekcija naredilaje tvrtki "Industrijskoj zoni" d.o.o. u Bakru da ukloni bespravnoizgrađene infrastrukturne objekte, t.j. industrijsku zaravan B-1,sastavljenu od više odvojenih cjelina na ukupno 40.000 četvornihmetara prostora, potvrđeno je danas za Hinu iz Ministarstva zaštiteokoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
RIJEKA, 7. ožujka 2005.(Hina) - Riječka građevinska inspekcija naredila je tvrtki "Industrijskoj zoni" d.o.o. u Bakru da ukloni bespravno izgrađene infrastrukturne objekte, t.j. industrijsku zaravan B-1, sastavljenu od više odvojenih cjelina na ukupno 40.000 četvornih metara prostora, potvrđeno je danas za Hinu iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Rješenje o uklanjanju bespravno izgrađenih objekata Hini je dostavila Udruga za unaprjeđenje pravosuđa "Juris Protecta", a izdao građevinski inspektor u riječkoj Upravi za inspekcijske poslove pri tom ministarstvu 1. ožujka ove godine. Rok za uklanjanje bespravnih objekata je 15 dana nakon primitka rješenja.

U obrazloženju rješenja navodi se da je industrijska zaravan B-1 s pripadnom infrastrukturom izgrađena bez pravomoćne građevne dozvole. Zaravan B-1 izvedena je ravnanjem terena i nasipanjem materijala te izgradnjom armiranih betonskih potpornih zidova. Na zaravni su izgrađeni svi infrastrukturni objekti - prometnice, nogostupi, prilazne rampe te kanalizacijska, hidrantska, elektromreža i telekomunikacijska mreža i dvije trafostanice.

Bespravni se objekti moraju ukloniti stručno i oprezno, a ako ulagač ne postupi po rješenju građevinskog inspektora, izvršit će ga druga osoba na trošak izvršenika. Rok za žalbu je 15 dana nakon primitka rješenja, a žalba ne odgađa izvršenje, navedeno je u rješenju.

U industrijskoj zoni na Kukuljanovu, kojom upravlja "Industrijska zona" d.o.o, predviđen je zahvat na ukupno pet milijuna četvornih metara prostora. Po podatcima iz tog poduzeća sada je izgrađeno i u uporabi je oko trećina tog prostora.

Industrijska zona nalazi se u zaleđu Bakra i Rijeke, a predviđena je za izgradnju malih i srednjih proizvodnih i prerađivačkih pogona, obrtničkih i uslužnih objekata, hladnjača i različitih skladišta.

Većinski vlasnik "Industrijske zone" je grad Bakar, a manje udjele imaju općina Čavle i grad Rijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙