FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split- Višak katova na "Lazarici" rušit će investitor

SPLIT,14. ožujka 2005.(Hina) - Rušenje triju bespravno izgrađenihkatova stambeno-poslovne zgrade "Lazarica", u neposrednoj blizinisplitske Kliničke bolnice, počet će idućega ponedjeljka, 21. ožujka, asrušit će ih sam investitor, potvrdila je za Hinu glasnogovornicaMinistarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja Kata Gojević.
SPLIT,14. ožujka 2005.(Hina) - Rušenje triju bespravno izgrađenih katova stambeno-poslovne zgrade "Lazarica", u neposrednoj blizini splitske Kliničke bolnice, počet će idućega ponedjeljka, 21. ožujka, a srušit će ih sam investitor, potvrdila je za Hinu glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja Kata Gojević.

Rezultat je to današnjeg dogovora između građevinske inspekcije i investitora tvrtke "Atrium Spalatum", nakon što su inspektori utvrdili u kakvom se stanju nalazi zgrada i višak izgrađenih katova.

U potpisanom zapisniku dogovoreno je da investitor sam sruši bespravno izgrađene katove, a da od sutra do 21. ožujka obavi demontažu ugrađene opreme, prozora, vrata, instalacija, uređaja..., te sačini projekt njihova uklanjanja jer nije riječ "o jednostavnom zahvatu", rekla je Kata Gojević.

"Izrada projekta i demontaža moraju biti dovršeni do 21. ožujka, a samo rušenje bi počelo 21. ožujka, nakon što djelatnici Ministarstva još jednom iziđu na teren i dogovore dinamiku i rok za dovršenje rušenja", izjavila je glasnogovornica.

Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenje već je ranije podnijelo odgovarajuće prekršajne i kaznene prijave Državnom odvjetništvu protiv investitora, nadzornog tijela i izvođača radova.

Zgrada "Lazarica" ima izgrađenih pet podzemnih i devet nadzemnih etaža, od kojih su tri sporne.

U četiri podzemne smješteno je 300 parkirališnih mjesta te poslovni prostori. 67 vrhunski opremljenih luksuznih stanova od 30 do 200 četvornih metara trebalo bi se prodavati po prosječnoj cijeni od oko 1500 eura.

Dozvola za gradnju izdana je na temelju projekta Vjekoslava Ivaniševića iz 1998. a nakon što su izgrađena tri kata više, prijavu protiv investitora podnio je sam projektant.

"Atrium Spalatum" više je puta bezuspješno pokušao legalizirati bespravnu gradnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙