FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo o legalizaciji bespravne gradnje: Zagreb kao i ostali gradovi mora postupati po nalogu inspektora

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva reagiralo je danas na rasprave uzagrebačkom Poglavarstvu oko legalizacije bespravne gradnje ističućida Grad Zagreb kao i sve ostale jedinice regionalne i lokalnesamouprave moraju postupiti po nalogu inspektora.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva reagiralo je danas na rasprave u zagrebačkom Poglavarstvu oko legalizacije bespravne gradnje ističući da Grad Zagreb kao i sve ostale jedinice regionalne i lokalne samouprave moraju postupiti po nalogu inspektora.

Inspekcija Ministarstva u ponedjeljak je donijela rješenje kojim se zabranjuje legalizacija bespravne gradnje u Zagrebu putem tzv. točkastog urbanizma.

"Izjave i reminiscencije Milana Bandića izrečene na Poglavarstvu grada Zagreba u prigodi rasprave o bespravnoj izgradnji odnosno o inspekcijskom rješenju o prijedlogu izmjena i dopuna GUP-a Grada Zagreba ne zavređuju komentar. Kao gradski dužnosnik obavezan je poštovati zakon odnosno Grad Zagreb, kao i sve ostale jedinice regionalne i lokalne samouprave, mora postupiti prema nalogu inspektora", navodi Ministarstvo u priopćenju.

Reagirajući na Bandićeve izjave da "Ministarstvo omogućuje legalizaciju bespravne gradnje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a da prema Zagrebu ima maćehinski odnos" Ministarstvo navodi da Dubrovačko-neretvanska županija kao i druge obalne županije usklađuju županijske prostorne planove s Uredbom o uređenju i zaštiti zaštićenog obalnog područja.

"Ministarstvo je u postupku izdavanja suglasnosti na plan Dubrovačko-neretvanske županije zatražilo da se iz plana izbrišu odredbe o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata. Dubrovačko-neretvanska županija obećala je to učiniti, a ako ne učini urbanistička inspekcija će izdati rješenje kao i za GUP Grada Zagreba, navodi Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Napominje da je primjena tzv. točkastog urbanizma u rješavanju bespravne gradnje zabilježena samo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i izmjenama GUP-a Grada Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙