FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split-rušenje "viška" Lazarice- rok do 4. travnja

SPLIT, 22. ožujka 2005.(Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva nije prihvatilo zahtjevinvestitora "Lazarice" tvrtke "Atrium Spalatum" da se rušenje trijukatova "viška" odgodi za 20-ak dana radi dovršetka elaborata, već muje dalo rok da do 4. travnja počne rušenje, inače će to obavitiMinistarstvo, potvrdila je glasnogovornica Ministarstva Kata Gojević.
SPLIT, 22. ožujka 2005.(Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva nije prihvatilo zahtjev investitora "Lazarice" tvrtke "Atrium Spalatum" da se rušenje triju katova "viška" odgodi za 20-ak dana radi dovršetka elaborata, već mu je dalo rok da do 4. travnja počne rušenje, inače će to obaviti Ministarstvo, potvrdila je glasnogovornica Ministarstva Kata Gojević.

"Ministarstvu je neprihvatljiv zahtjev za odgodom od 20-ak dana za izradbu elaborata, jer smatramo kako je investitor imao dovoljno vremena da dovrši elaborat", poručila je glasnogovornica Gojević.

"Investitor je do sada počeo uklanjati ugrađenu opremu, kako je prošli ponedjeljak i bilo dogovoreno, te očekujemo da do subote, 2. travnja, i doslovno počne rušenje. Ako to ne učini, 4. travnja će strojevi Ministarstva početi rušenje bespravno izgrađenih katova", naglasila je.

Glasnogovornica Gojević rekla je kako je Ministarstvo odlučilo dati još jednu priliku investitoru, jer se žalio na kratkoću rokova, ali, kako je pred nama Uskrs, riječ je o "efektivnih" tjedan dana, dodala je.

"Mi s njim više ne razgovaramo o tome koliko mu treba da dovrši elaborat, nego očekujemo početak rušenja", zaključila je.

Rušenje triju bespravno izgrađenih katova na deveterokatnici kod splitske Kliničke bolnice na Firulama po dogovoru "Atrium Spalatuma" i Ministarstva trebalo je početi jučer, no investitor je zatražio odgodu, opravdavajući se kratkim rokovima za izradbu elaborata i dobivanje dozvola za upotrebu javnoprometnih površina oko zgrade.

Do sada je u izgradnju zgrade s pet podzemnih i devet nadzemnih katova s luksuznim stanovima, koji bi se trebali prodavati po prosječnoj cijeni od 1500 eura po metru četvornom, uloženo gotovo 30 milijuna eura.

Autor izvornog projekta "Lazarice" s tri kata manje, po kojemu je 1998. dobivena građevna dozvola, splitski je arhitekt Vjekoslav Ivanišević koji je prvi prijavio investitora koji je zgradu počeo graditi prema drugačijem projektu autora Lovre Petrovića. "Atrium Spalatum" zatražio je izmjenu i dopunu građevne dozvole, pokušavši je uskladiti s novim projektom, no to mu nije odobreno, nakon čega je Ministarstvo zatražilo rušenje "viška" katova.

Zbog nastavka bespravne gradnje protiv investitora, nadzornog tijela i izvođača radova podnesene su odgovarajuće prekršajne i kaznene prijave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙