FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Doneseno novo rješenje o rušenju triju bespravnih katova na Lazarici

SPLIT,4. travnja 2005.(Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornoguređenja i graditeljstva donijelo je novo rješenje o rušenju trijubespravno izgrađenih katova na stambeno-poslovnom zgradi Lazarici uSplitu, potvrdila je danas glasnogovornica Ministarstva Kata Gojević.
SPLIT,4. travnja 2005.(Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva donijelo je novo rješenje o rušenju triju bespravno izgrađenih katova na stambeno-poslovnom zgradi Lazarici u Splitu, potvrdila je danas glasnogovornica Ministarstva Kata Gojević.

Prošli je tjedan objavljeno da je Upravni sud poništio prijašnje rješenje i uputio Ministarstvo da ponovno razmotri žalbu investitora i donese novo rješenje.

Ministarstvo je u skladu s presudom Upravnog suda ponovno razmotrilo žalbu investitora, tvrtke Atrium Spalatum, i odbilo ju je, kazala je glasnogovornica. Stranci je uručeno novo rješenje koje nalaže rušenje bespravnih katova i ono je time postalo izvršno, rekla je glasnogovornica Gojević.

To znači, dodala je, da se po njemu može dalje postupiti i početi uklanjanje, odnosno rušenje bespravno izgrađenih katova.

Na upit kad počinje rušenje, glasnogovornica je odgovorila kako može odmah, ali da se to neće činiti u dane žalosti za Svetim Ocem.

Direktor tvrtke Atrium Spalatum Tomislav Baus nije želio komentirati novo rješenje Ministarstva, premda je prošli tjedan, kad je Upravni sud poništio dosadašnje rješenje, izjavio kako to znači da su tri prijeporna kata legalno sagrađena i da rušenja neće biti.

Početak rušenja prije vraćanja predmeta Ministarstvu bio je predviđen za danas.

Upravni je sud presudom od 23. ožujka prihvatio tužbu Atrium Spalatuma na rješenje Ministarstva od 3. studenog 2004. kojim se nalaže da se ukloni bespravno izgrađen dio zgrade i uspostavi prijašnje stanje te je Ministarstvo uputio na ponovno razmatranje žalbe investitora i donošenje novog rješenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙