FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danas počinje rušenje Lazarice

SPLIT, 6. travnja 2005.(Hina) - Postupak uklanjanja triju bespravnoizgrađenih katova na poslovno-stambenoj zgradi Lazarici u Splitupočinje popodne, izvijestila je glasnogovornica Ministarstvagraditeljstva, zaštite okoliša i prostornog uređenja Kata Gojević.
SPLIT, 6. travnja 2005.(Hina) - Postupak uklanjanja triju bespravno izgrađenih katova na poslovno-stambenoj zgradi Lazarici u Splitu počinje popodne, izvijestila je glasnogovornica Ministarstva graditeljstva, zaštite okoliša i prostornog uređenja Kata Gojević.

"Danas u 16 sati na zgradu će biti podignuti strojevi, a čim budu osposobljeni za rad, počet će rušenje", izjavila je glasnogovornica Gojević.

Sve pripreme obavljene su prijašnjih dana, kad rušenje nije počelo zbog dana žalosti, zbog čega će radovi biti prekinuti i u petak na dan pogreba Svetoga Oca, kazala je. Koliko će rušenje triju bespravno izgrađenih katova trajati, još se ne može reći.

Ministarstvo je rješenje o rušenju donijelo u ponedjeljak, nakon što je rješenje od studenog 2004. poništio Upravni sud. U skladu s tom presudom Upravnog suda Ministarstvo je ponovno razmotrilo žalbu investitora, tvrtke "Atrium Spalatum", i odbilo je, naloživši rušenje.

Početak rušenja, prije presude Upravnog suda, po posljednjem dogovoru Ministarstva i investitora, bio je predviđen za ponedjeljak ako investitor do prošle subote sam ne počne rušenje, a to nije učinio. Dvadesetak dana prije toga rušenje je također odgođeno, jer investitor nije na vrijeme obavio sve pripreme.

Do sada je u gradnju zgrade s pet podzemnih i devet nadzemnih katova, od kojih su tri "višak", uloženo gotovo 30 milijuna eura. Luksuzni stanovi trebali bi se prodavati po prosječnoj cijeni od 1500 eura po četvornom metru.

Autor izvornog projekta "Lazarice" s tri kata manje, po kojemu je 1998. dobivena građevna dozvola, splitski je arhitekt Vjekoslav Ivanišević koji je prvi prijavio investitora kad je zgradu počeo graditi po drukčijem projektu autora Lovre Petrovića. "Atrium Spalatum" zatražio je izmjenu i dopunu građevne dozvole, pokušavši je uskladiti s novim projektom, no to mu nije odobreno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙