FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 6. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 6. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Košarkaši hrvatskog prvaka Cibone VIP upisali su pobjedu u 29. kolu Goodyear lige pobijedivši u Zagrebu Bosnu ASA BHT 88:65 (20:17, 21:14, 30:16, 17:18). Bila je to 19. pobjedu "Vukova" u Goodyear ligi, kojom su potvrdili plasman na završni turnir osmorice najboljih, što će se održati u Beogradu. Pobjedu je upisao i Split Croatia osiguranje protiv Helios Domžala 87:81 (19:14, 25:21, 19:20, 24:26). Za razliku od Cibone VIP i Split CO, Zadar nije bio uspješan. Na gostovanju u Beogradu upisao je poraz protiv Crvene zvezde 86:101 (23:27, 27:27, 17:28, 19:19).

GLASGOW - Napadač gruzijske nogometne reprezentacije Shota Arveladze (32) najavio je odlazak iz škotskog prvoligaša Rangersa na koncu ove sezone. "Nemam namjeru produžiti ugovor za Rangers. Zaželio sam se promjene," kazao je Gruzijac, koji je član Rangersa od 2001. godine. U 72 nastupa postigao je 42 pogotka, no u posljednje vrijeme menadžer lidera škotskog prvenstva, Alex McLeish pruža mu sve manje prilika. "Očekivao sam kako ću igrati više, no McLeish više vjeruje drugim igračima," dodao je Arveladze.

LONDON - Nogometaš engleske amaterske momčadi St Joseph, Thomas Slattery (39) preminuo je bolnici od ozljeda glave zadobivenih u tučnjavi nakon utakmice s Lozells AMG u North Birmingham Sunday ligi. Bila je to prva utakmica za Slatterya, koji je nastupio jer njegovi prijatelji nisu imali dovoljan broj igrača za početak utakmice. Utakmica je obilovala grubim prekršajima Lozellsa, a nakon što je utakmica završila trojica domaćih igrača pretukla su nesretnog Slatterya. Uprkos brzom odlasku u bolnicu i hitnoj operaciji otac osmere djece je preminuo. "Još uvijek mi nije jasno zašto su ovi divljaci pretukli mog brata. Ništa nije učinio, a oni su ga pretukli na smrt," kazao je Slattereyov brat, Edward. Policija je privela trojicu muškarca iz Birmingham starosti 25, 27 i 29 pod optužbom za ubojstvo.

LONDON - Napadač australske reprezentacije i engleskog premierligaša Mark Viduka završio je ovu sezonu zbog obnovljene ozljede koljena. "Nažalost, za Viduku je ova sezona završila. Koljeno je u vrlo lošem stanju i nema nikakvih izgleda da ove sezone ponovo zaigra," kazao je menadžer Boroa, Steve McClaren. Bivši napadač zagrebačkog Dinama bio je izvan stroja od prosincu prošle godine, no proteklog vikenda je zaigrao protiv Crystal Palacea. Na terenu je proveo tek 11 minuta i ponovo se ozlijedio. Viduka je došao u Middlesbrough u srpnju prošle godine za 8.45 milijuna dolara iz Leeds Uniteda.

BERLIN - Trener njemačkog nogometnog bundesligaša Kaiserslauterna, Austrijanac Kurt Jara podnio je ostavku, nakon što mu čelnici kluba nisu ponudili produženje ugovora. Austrijanac je očekivao produžetak suradnje i na iduću sezonu, no nakon što mu čelnici K'laterna nisu ponudili novi ugovor, zatražio je prekid suradnje. "Dogovorili smo sporazumni raskid," kazao je Jara, koji je u klub sa Fritz-Walter stadiona došao prije 14 mjeseci. Nakon 27 kola Kaiserslautern se nalazi na 11 mjestu ljestvice Bundeslige sa 36 bodova.

NEW YORK - Pravna služba američke Vlade zatražila je od čelnika sjevernoameričkih profesionalnih liga u košarci (NBA), nogometu (MLS), baseballu (MLB), hokeju (NHL), američkom nogometu (NFL), te teniskom, atletskom i biciklističkom savezu podatke o pravilima koja provode, te načinu borbe protiv nedozvoljenih stimulativnih sredstava. Posebno su na udaru profesionalne lige u kojima su kazne za dopingirana sportaše doslovno smiješne. U NHL ligi uopće nema testiranja na doping. U NBA u slučaju pozitivnog nalaza igraču slijedi suspenzija na pet utakmica, dok u MLB-u suspenzija nakon pada na dopinškom testu traje deset dana. U slučaju novog pozitivnog nalaza kazna se povećava na 30 dana, ako igrača ulove i treći put kazna iznosi 60 dana, dok četvrti put donosi jednogodišnju suspenziju. Kazne u tenisu, atletici i biciklizmu vezene su uz Međunarodni olimpijski odbor (MOO), te Međunarodnu anti-dopinšku agenciju (WADA), koji propisuju suspenziju u trajanju dvije godine za prvi prijestup, te doživotnu suspenziju za drugi pozitivan nalaz. "Američki profesionalni sport prepun je dopinga i moramo prekinuti takvu politiku," najavio je predsjednik Komisije za reforme, Tom Davis, koji je savezima i ligama dao rok do 12. travnja za predaju dokumenata.

BERLIN - Njemački nogometni sudac Dominik Marks, osumnjičenik u istrazi oko namještanja utakmica, pušten je iz pritvora u srijedu. Berlinski sudac procijenio je kako ne postoji osnova prema kojoj bi Marks trebao ostati u pritvoru, a tužiteljstvo je najavilo žalbu na tu odluku. Marks je bio u pritvoru od 10. ožujka zbog sumnji da je primao mito kako bi namještao rezultate utakmica nižih liga u Njemačkoj. Navodno je za svoju umiješanost u skandal primio 30,000 eura.

MONTE CARLO -Međunarodni atletski savez (IAAF), koji ima svoje sjedište u Monte Carlu, izrazio je sućut obitelji preminulog monegaškog princa Rainiera III koji je umro u srijedu ujutro u dobi od 81 godine. "IAAF i čitava atletska obitelj žali zbog smrti princa Rainiera III, te izražavamo iskrenu sućut njegovoj obitelji. Prinčevom smrću izgubili smo dragoga prijatelja, ali zauvijek ćemo čuvati uspomenu na njega", stoji u izjavi predsjednika IAAF-a Laminea Diacka. Upravo je princ Rainier odigrao ključnu ulogu u preseljenju IAAF-a iz Londona u Monte Carlo 1994. godine. Preminuli princ bio je odlikovan IAAF-ovim Ordenom za zasluge.

LONDON - Engleski nogometni prvoligaš Tottenham Hotspur kaznio je svog napadača, irskog reprezentativca Robbieja Keanea sa 10.000 funti zbog nepoštivanja managera tijekom subotnje prvenstvene utakmice protiv Birmingham Cityja. Keane se nedolično ponio prema manageru Jolu nakon što je postalo jasno kako neće dobiti priliku niti ući s klupe za pričuve u utakmici na St Andrewsu u Birminghamu. Keane se u Tottenhamu bori za mjesto u napadu s engleskim reprezentativcem Jermainom Defoeom, Egipćaninom Midom i Fredericom Kanouteom iz Malija.

NAIROBI - Naoružani lopovi upali su u dom kenijskog atletičara Ezekiela Kemboija, olimpijskog pobjednika na 3,000 metara sa zaprekama, kako bi mu oteli zlatnu medalju. "Supruga mi je bila kod kuće, te su ju neprestano pitali gdje je medalja. Srećom, upravo iz sigurnosnih razloga olimpijsko zlato sam pohranio u sefu u banci", rekao je Kemboi. Kako nisu mogli uzeti medalju, pljačkaši su odnijeli sav novac. Ipak, kenijska policija uspjela ih je uhititi.

MONTE CARLO - Dvoboj 32. kola francuskog nogometnog prvenstva između Monaca i Lillea koji se trebao igrati u nedjelju odgođen je zbog smrti princa Rainiera III. Novi termin odigravanja utakmice još nije određen. Teniski ATP turnir iz "Masters serije" u Monte Carlu koji se igra sljedećeg tjedna nije odgođen, ali jesu neke od svečanosti koje se inače odvijaju tijekom njegova održavanja.

LONDON - Engleski nogometni prvoligaš Chelsea ponudio je svom sadašnjem manageru Joseu Mourinhu produženje ugovora na još tri godine, objavio je Mourinhom manager Jorge Mendes. Mourinhov sadašnji ugovor s Chelseaom istječe u lipnju 2007. godine, a prema novom bi godišnje zarađivao po 5.2 milijuna funti, što je za milijun funti više nego dosad. "Pregovori teku jako dobro i vrlo smo blizu finalizaciji, možda će novi ugovor biti potpisan već u četvrtak", rekao je Mendes.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙