FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 10. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 10. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

SPLIT - Centar dubrovačkog Juga i hrvatske reprezentacije Mile Smodlaka izabran je u tradicionalnoj anteti Večernjeg lista za najboljeg veterpolistu Hrvatske u 2004. godini. Stručni žiri našeg najtiražnijeg dnevnog lista, kojeg su sačinjavali bivši reprezentativci iz različitih generacija, ocijenio je da su uz Smodlaku, najbolju sedmorku u prošloj godini sačinjavali: Davor Car, Mile Smodlaka, Elvis Fatović, Ognjen Kržić, Damir Burić, Ratko Štritof i Nikola Franković. Prigoda statua "Vaterpolist", rad akademskog kipara Stipe Sikirice, uručena je Mili Smodlaki na prigodnoj svečanosti u splitskom hotelu Marijan, kojoj su nazočili svi naši juniorski i seniorski reprezentativci i izbornik Ratko Rudić koji u Splitu sa svojim suradnicima provodi vikend pripreme i testiranja naših ponajboljih igrača. Bio je to 17. Večernjakov izbor najboljeg vaterpolista, a Mile Smodlaka postao je rekorder, jer još nikomu nije uspjelo da ga stručni žiri četiri puta izabere za najboljeg.

ZAGREB - Rukometaši Zagreba u prvom dvoboju četvrtfinala Kupa kupova izgubili su u Beogradu od Partizana tri razlike, no u taboru hrvatskog prvaka uvjereni su u prolaz u polufinale. "U Beogradu smo pokazali dosta slabosti. Posebice u prvom poluvremenu, kada nam je Partizanova obrana stvarala mnogo problema, odvojivši vanjske od igrača na crti. Ipak, u drugom dijelu razvukli smo njihovu obranu te lakše stizali do pogodaka. U uzvratu moramo smanjiti broj tehničkih i taktičkih pogrešaka, imati brži protok lopte u napadu te igrati momčadski, a ne pojedinačno. Tada sam siguran da možemo do pobjede", kazao je trener Zagreba Lino Červar. Prva utakmicu obilježili su neredi navijača Partizana. Organizacija utakmice nije bila na potrebno nivou, zbog čega će beogradski klub biti kažnjen. Čelnici Zagreba poduzeli su sve kako se slična situacije ne ponovi i u Zagrebu. "Osigurali smo 150 redara te velik broj redarstvenika kako nam se ne bi dogodilo ni najmanji incident. Zato apeliramo na sve naše navijače da sve protekne u sportskom ozračju i da Ledenu dvoranu naprave 'paklenom', ali isključivo u navijačkom smislu," rekao je direktor kluba Bartol Kaleb.

RIJEKA - Sedmo kolo tradicionalnog velemajstorskog turnira šahistica "Cvijet Mediterana", što se igra pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića, bilo je iznimno borbeno. Odlučene su sve partije, a najveća favoritkinja Regina Pokorna napravila je veliki korak prema konačnoj pobjedi. Slovačka velemajstorica nadigrala je rumunjsku kolegicu Adinu Bogzu, a prate je internacionalke Rajna Šargač i Julija Jonica. Rajna je crnim figurama tukla mađarsku velemajstoricu Moniku Grabicz, a Julija je lako nadigrala Riječanku Andreu Pahor. Naša olimpijka Vlasta Maček je poslije složene manevarske borbe svladala Borku Frančišković, a Mirjana Medić je nadvisila slovensku reprezentativku Anu Srebrnić.

RIM - Napadač talijanskog prvoligaša Lazia, Paolo Di Canio kažnjen je sa 10.000 eura zbog fašističkog pozdrava nakon što je postigao pogodak u gradskom derbiju protiv Rome. Identičnu kaznu dobio je i Lazio. Di Canio se pred Disciplinskom komisijom Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) pokušao opravdati kako uzdignutom rukom nije želio imitirati fašistički pozdrav, no članovi komisije nisu mu povjerovali. "Neovisno političkim interpretacijama Di Canijeva pozdrava, njegovo ponašanje nije bilo u skladu ponašanju pravog profesionalca," stoji u obrazloženju kazne.

LONDON - Nakon što su odigrane sve utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka, osim susreta Inter - Porto, na engleskim kladionicama najviše izgleda za osvajanje prvog mjesta ima Milan. Koeficijent na talijanskog prvaka je 100-30 (3.33), dok je drugi favorit londonski Chelsea (7-2). Zatim slijede Juventus (9-2) i Bayern Munchen (11-2), dok najmanje izgleda za osvajanje naslova europskog prvaka ima Porto (80-1).

PARIZ - Švicarac Fabian Cancellara pobjednik je četvrte etape biciklističke utrke Pariz - Nice. Švicarac je 108 kilometara dugačku dionicu od Saint-Peray do Montelimar prošao za dva sata, 11 minuta i tri sekunde. Drugo mjesto s vremenom pobjednik pripalo je Estoncu Jaanu Kirsipuu, dok je treći bio Španjolac Juan Antonio Flecha. Šesterostruki pobjedik najprestižnije utrke na svijetu Tour de France, Amerikanac Lance Armstrong odustao je od utrke zbog upale grla. U ukupnom poretku vodi Cancellara ispred Flecha i Julicha.

LENZERHEIDE - Norvežanin Lasse Kjus pobjednik je posljednjeg spusta Svjetskog kupa u skijanju, što je održan u Lenzerheideu. Kjus je slavio s rezultatom 1:24,09, drugi je bio Amerikanac Bode Miller (1:24,23), a treći Austrijanac Fritz Strobl (1:24,27). Četvrtu poziciju podijelili su Austrijanci Hermann Maier i Michael Walchhofer (1:24,77). Četvrtim mjestom Walchhofer je potvrdio ukupnu pobjedu u spustu sa 681 bodom, drugi je Miller (618), a treći Maier (451). U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Miller (1.428) ispred Raicha (1.320) i Maiera (1.216).

LONDON - Nedostatak novca za kupovinu pojačanja glavni je razlog našeg ispadanja iz Lige prvaka, kazao je napadač londoskoga Arsenal Thierry Henry nakon eliminacije u osmini finala Lige prvaka od Bayerna. Arsenal se po novcima za nove igrače ne može mjeriti ni sa Birmingham Cityem ili Tottenhamom, a kamoli sa Chelseaom ili Manchester Unitedom, kazao je Henry, dodavši kako postoji i razlog za takvo stanje - izgradnja novog stadiona, vrijednog čak 675 milijuna dolara. "Morat ćemo stisnuti zube dok se ne dovrši stadion. Zapravo, ovo je odlična sezona za klub jer mnogi zaboravljaju da su u odnosu na prošlu sezonu neki igrači otišli, a došao nije nitko", završio je Henry. Treneru Arsenala Arsenu Wengeru uprava je obećala oko 40 milijuna funti za pojačanja do kraja sezone, u kojoj je Arsenal ispao iz Lige prvaka i utrke za naslov engleskog prvaka, te se može nadati samo osvajanju FA Cupa.

LENZERHEIDE - Ovo je bila jedna od mojih najlošijih utrka uopće, kazala je nakon četvrtog mjesta na zadnjem spustu sezone u švicarskom Lenzerheideu Janica Kostelić. Iako je sa četvrtim mjesto smanjila zaostatak u ukupnom poretku Svjetskog kupa na 45 bodova u odnosu na Anju Paerson, Janica je bila jako nezadovoljna svojim nastupom. "Zapravo je nevjerovatno da sam bila četvrta u ovoj utrci jer sam činila toliko pogrešaka.Anja je vozila odlično, a ja sam bila ta koja je zakazala. Malo sam smanjila zaostatak, no morat ću u narednim utrkama biti puno, puno bolja za ukupni naslov", kazala je Janica Kostelić. U Lenzerheideu se u petak vozi superveleslalom, u subotu slalom, a u nedjelju veleslalom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙