FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 12.30sati.
ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 12.30 sati.

LENZERHEIDE - Pobjedom Amerikanaca Bodea Millera i Darona Rahlvesa završena je posljednja ovosezonska utrka superveleslaloma za skijaše u švicarskom Lenzerheideu. Amerikanci su na stazi Silvano Beltrametti ostvarili isto vrijeme od 1:10.24 minuta, dok je trećeplasirani Austrijanac Stephan Goergl zaostao pet stotinki. Ovom pobjedom Bode Miller je u posljednji trenutak prestigao Austrijanca Hermanna Maiera, koji je u Lenzerheideu bio deveti, u redoslijedu superveleslaloma, te stigao do maloga kristalnog globusa u toj disciplini sa 470 bodova. Maier je ostao drugi sa 453.

Ovo je inače bila druga ovosezonska pobjeda Millera u superveleslalomu, a šesta ukupno, te je dvije utrke prije kraja povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa ispred Austrijanca Benjamina Raicha, 11. u petak, na teško dostižnih 184 boda. Raich bi, da osvoji Svjetski kup, trebao pobijediti i u subotnjem veleslalomu i u nedjeljnom slalomu, dok Miller ne smije osvojiti više niti jedan bod.

ZAGREB - U dvoboju trećeg kola D skupine TOP 16 Eurolige košarkaši Cibone VIP izgubili su u Zagrebu pred 5.000 gledatelja od europskog prvaka Maccabi Tel Aviva 74:91 (29:27, 21:19, 15:23, 9:22). Bio je to treći poraz "Vukova", te treća pobjeda izraelske momčadi u drugom krugu natjecanja. Hrvatski prvak je odlično otvorio utakmicu. Prvu dionicu Zagrepčani su dobili rezultatom 29:27, a sredinom druge imali su i 13 koševa prednosti (44:31). Međutim, Maccabi je pojačao tempo i u trećoj dionici dostigao prednost, a potom u posljednjoj četvrtini posve razbio suparnika. U zadnjoj četvrtini Cibona je postigla svega devet, a primila 22 koša. Najefikasniji u redovima Cibone VIP bili su Joke Vranković (24), Bader (13), te Popović (8) i Poljak (8), dok su Maccabi predvodili Jaskevičius (20), Baston (17), Burstein (16) i hrvatski reprezentativac Nikola Vujčić (16).

NEW YORK - Rezultati NBA lige:

Miami - Minnesota 107-90

Dallas - LA Lakers 95-100

MANCHESTER - Nekadašnji najbolji europski nogometaš i engleski reprezentativac Kevin Keegan (54) više nije manager engleskog prvoligaša Manchester Cityja. Keegan i Manchester City sporazumno su raskinuli ugovor koji je vrijedio do kraja sljedeće sezone, objavili su iz kluba. Do kraja sezone Keegana će zamijeniti njegov dosadašnji pomoćnik, također bivši engleski reprezentativac Stuart Pearce.

BUKUREŠT - Nogometaši Steaue i Villarreala odigrat će svoju prvu utakmicu osmine finala Kupa UEFA u srijedu 16. ožujka u Bukureštu, dok je uzvrat na rasporedu u nedjelju 20. ožujka u Villarrealu. Dvoboj je u četvrtak morao biti odgođen zbog snijega koji je padao u glavnom rumunjskom gradu.

LONDON - Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) kaznila je menadžera Chelsea, Portugalca Jose Mourinha sa 5.000 funti zbog neprimjerenih izjava. Vodstvo Saveza je kaznilo Portugalca jer je nakon utakmice FA kupa protiv Manchester Uniteda izjavio kako je menadžer Crvenih vragova Alex Ferguson pokušao utjecati na suđenje Neila Barryja. Mourinha očekuje i istraga Europske nogometne organizacije (UEFA), koja će proučiti događaje s utakmica Lige prvaka Chelsea - Barcelona. Mourinho je nakon prve utakmice izjavio kako je trener Barce, Frank Rijkaard ušao u svlačionicu suca Andersa Friska, dok je nakon druge utakmice navodno vrijeđao suparničke igrače.

LONDON - Napadač engleskog nogometnog premierligaša Arsenala, Thierry Henry pauzirat će tri tjedna zbog ozljede lista noge. Henry se ozlijedio za vrijeme uzvratnog ogleda osmine finala Lige prvaka protiv Bayern Munchena. Arsenal je pobijedio Bavarce 1:0 pogotkom Henrya, međutim njemačka momčad je izborila plasman u četvrtfinale jer je u prvom susretu slavila 3:1.

"Nažalost, na neko vrijeme smo ostali bez Henrya. Neće ga biti najmanje dva tjedna, a možda i tri," potvrdio je menadžer "Topnika", Arsene Wenger.

LINARES - Dugogodišnji svjetski šahovski prvak i anjbolji šahist svijeta od 1984. godine, ruski velemajstor Gari Kasparov najavio je povlačenje iz aktivnog bavljenja šahom. Kasparov je najavu povlačenja objavio u španjolskom Linaresu nakon što je u četvrtak podijelio prvo mjesto s Bugarinom Veselinom Topalovim na superjakom turniru u tom gradu. Kasparov i Topalov su pobijedili u Linaresu sa po 8 bodova iz 14 partija, dok su po 6.5 bodova sakupili treći Indijac Viswanathan Anand i četvrti Mađar Peter Leko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙