FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Ajduković: Podrška Sanaderu mogla bi skupo koštati SDSS

BEOGRAD,6. travnja(Hina) - Srbi u Hrvatskoj još su daleko od onoga štoje manjinskim zajednicama zajamčeno Ustavom, te bi Srpsku demokratskusamostalnu stranku "skupo mogla koštati podrška" hrvatskom premijeruIvi Sanaderu, izjavio je potpredsjednik SDSS-a Jovan Ajduković"Nedeljnom telegrafu" od srijede.
BEOGRAD,6. travnja(Hina) - Srbi u Hrvatskoj još su daleko od onoga što je manjinskim zajednicama zajamčeno Ustavom, te bi Srpsku demokratsku samostalnu stranku "skupo mogla koštati podrška" hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, izjavio je potpredsjednik SDSS-a Jovan Ajduković "Nedeljnom telegrafu" od srijede.

"Ponekad pomislim da će nam se kao bumerang na lokalnim izborima u svibnju vratiti to što nismo uspjeli uvjeriti Sanadera da se striktnije pridržava dogovora koji imamo s njim oko podrške Vladi. Shvatili smo, ali možda kasno, da ni Sanader, a niti njegovi ljudi, još nisu spremni iskreno pristupiti problemu srpske zajednice u Hrvatskoj. I sve samo zato jer ne postoji politička volja", kaže Ajduković, dodajući da su svi zakoni u Hrvatskoj doneseni po visokim međunarodnim standardima, ali da "Srbi od toga nemaju ništa, jer se ne primjenjuju".

"Kad nam budu dali škole na materinjem jeziku i pravo da radimo u državnim institucijama, povjerovat ću u njihovu pravdu. Spotiču nas na svakom koraku. Recimo, potpuno su skinuli s proračuna financiranje Vijeća srpskih općina i tek nam tu i tamo daju nešto novca. Jednom rječju, to je početak našeg kraja", kaže potpredsjednik SDSS-a za beogradski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙