FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren međunarodni sajam "Mostar 2005"

MOSTAR, 5. travnja 2005. (Hina) - Tradicionalni, osmi po reduMeđunarodni sajam gospodarstva "Mostar 2005", čiji je ovogodišnjipartner Narodna Republika Kina, otvorio je danas u Mostaru predsjednikFederacije BiH Niko Lozančić.
MOSTAR, 5. travnja 2005. (Hina) - Tradicionalni, osmi po redu Međunarodni sajam gospodarstva "Mostar 2005", čiji je ovogodišnji partner Narodna Republika Kina, otvorio je danas u Mostaru predsjednik Federacije BiH Niko Lozančić.

Sajam se do 9. travnja održava u Slobodnoj zoni Hercegovina, na 17 tisuća četvornih metara zatvorenog te 10 tisuća četvornih metara otvorenog prostora.

Na sajmu izlaže gotovo 600 izlagača iz ukupno 29 zemalja s područja drvne i kemijske industrije, informatike, građevinarstva, proizvodnje i prodaje metala, autoindustrije, elektroindustrije, medicinske opreme i kozmetike, turizma i sporta, grafike i izdavaštva kao i prehrambene industrije.

Veleposlanik NR Kine u BiH Ly Shyuan istaknuo je da se Kina kao zemlja partner predstavlja u godini 10. obljetnice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kine i BiH. Istaknuo je da na sajmu svoje proizvode izlaze 40-ak kineskih tvrtki, koje predstavljaju tehnološka dostignuća posebice u informatici i telekomunikacijama.

Trgovinska razmjena između Kine i BiH lani je dosegnula 105 milijuna američkih dolara, i u stalnom je porastu, kazao je kineski veleposlanik.

Direktorica mostarskog sajma Dalfina Bošnjak naglasila je da na ovogodišnjoj sajamskoj gospodarskoj manifestaciji u Mostaru najviše proizvoda izlažu tvrtke iz Hrvatske, Italije, te Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙