FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: otvoren sajam pčelarskih proizvoda i opreme

VINKOVCI,12. ožujka(HINA) - U sportskoj dvorani "Lenije" u Vinkovcimadanas je otvoren dvodnevni Sajam pčelarskih proizvoda i opreme zapčelarstvo na kojem sudjeluje 40-tak izlagača iz Hrvatske, Srbije iCrne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Bugarske.
VINKOVCI,12. ožujka(HINA) - U sportskoj dvorani "Lenije" u Vinkovcima danas je otvoren dvodnevni Sajam pčelarskih proizvoda i opreme za pčelarstvo na kojem sudjeluje 40-tak izlagača iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Bugarske.

Sajam je otvorio gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić koji je u govoru podsjetio na dugu tradiciju pčelarstva na vinkovačkom području, još od rimskih vremena.

Pomoćnik ministra gospodarstva Ivan Bračić ocijenio je da Hrvatska ima mogućnosti i uvjete za utrostručenje pčelarske proizvodnje. Lani je u Hrvatskoj proizvedeno oko 4.000 tona pčelinjih proizvoda.

Govoreći o mogućnostima izvoza meda i proizvoda od meda u Europsku uniju (EU), Bračić je podsjetio da EU godišnje uvozi oko 200.000 tona meda i ocijenio da Hrvatska relativno lako može svoj visokokvalitetan med plasirati na to tržište.

Preduvjet je stvaranje prepoznatljive proizvodne marke i povezivanje domaćih pčelara, poručio je Bračić.

U okviru Sajma pčelarskih proizvoda i opreme za pčelarstvo održat će se i stručno-znanstveni skup "2. pčelarski dani" kojim će se obilježiti 120. obljetnica organiziranog pčelarenja na području Vukovarsko-srijemske županije.

Predavanja o bolesti i zaštiti pčela, pravnoj regulativi u pčelarstvu, medonosnom bilju, predpristupnim programima EU-a i zdravstvenom aspektu pčelarstva održat će brojni domaći i inozemni pčelari i stručnjaci.

Organizatori Sajma su pčelarske udruge Vukovarsko-srijemske županije, Sveučilište J.J. Strossmayera Osijek, Hrvatski veterinarski institut, Veterinarski zavod Vinkovci, Zdravstvena i veterinarska škola Andrije Štampara Vinkovci i Hrvatski pčelarski savez.

(Hina) xzdra ymd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙