FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leipzig: Slavenski Drakulić uručena književna nagrada

BERLIN, 17. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatskoj književnici SlavenkiDrakulić uručena je u Leipzigu prilikom otvaranja ovogodišnjeg sajmaknjiga u srijedu uvečer "Leipziška književna nagrada za europskorazumijevanje".
BERLIN, 17. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatskoj književnici Slavenki Drakulić uručena je u Leipzigu prilikom otvaranja ovogodišnjeg sajma knjiga u srijedu uvečer "Leipziška književna nagrada za europsko razumijevanje".

Drakulić je nagradu dobila za svoju knjigu "Oni ne bi ni mrava zgazili" u kojoj se tematizira psihologija optuženika Haaškog tribunala. U obrazloženju nagrade, koju dodjeljuje grad Leipzig, savezna pokrajina Saska te Udruga njemačkih knjižara, se ističe da ova knjiga sadrži dvije središnje teme 20. stoljeća a to su banalnost zla te psihologija terora.

Na svečanosti dodjele nagrade koja je dotirana sa 10.000 eura, nekadašnji EU administrator Mostara Hans Koschnik istakao je zasluge Slavenke Drakulić u širenju istine i demokracije. "Mi iskazujemo čast jednoj hrabroj spisateljici koja se borila protiv politike koja razdvaja i smrtonosnog nasilja", rekao je on.

Na sajmu koji traje do nedjelje izlagat će 2.142 izdavača iz 21 zemlje a organizatori očekuju vise od 100.000 posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙