FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIH: deficit 2,5 veći od izvoza

MOSTAR, 7. ožujka 2005. (Hina) - Bosna i Hercegovina u proteklih je petgodina zabilježila ukupan vanjskotrgovinski deficit u iznosu od oko27,2 milijardi konvertibilnih maraka (oko 13,6 milijardi eura),izjavio je danas na konferenciji za novinare u Mostaru predsjednikGospodarske komore Federacije BiH Jago Lasić.
MOSTAR, 7. ožujka 2005. (Hina) - Bosna i Hercegovina u proteklih je pet godina zabilježila ukupan vanjskotrgovinski deficit u iznosu od oko 27,2 milijardi konvertibilnih maraka (oko 13,6 milijardi eura), izjavio je danas na konferenciji za novinare u Mostaru predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH Jago Lasić.

Napomenuo je kako je u tom petogodišnjem razdoblju svake godine vanjskotrgovinski deficit Bosne i Hercegovine bio 2,5 puta veći od cjelokupnog izvoza BiH.

Da bi se izmijenio tako nepovoljan trend vanjskotrgovinskog poslovanja BiH Lasić je predložio promjenu carinske politike koja je sada, po njegovoj ocjeni, štetna za bosanskohercegovačku proizvodnju.

Također je predložio da se uvozna roba u Bosni i Hercegovini zamjenjuje domaćim proizvodima, te da se subvencionira domaća, posebice poljoprivredna proizvodnja.

(Hina) xpgas yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙