FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačko poglavarstvo prihvatilo odluke o dovršetku maksimirskog stadiona i kupnji zemljišta bivšeg Paromlina

ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstva nadanašnjoj je sjednici, među ostalim, prihvatilo Odluku o osnivanjuzaklade "Zajednički put", zahtjev Odbora za komunalno gospodarstvo zadovršenje rekonstrukcije maksimirskog stadiona, te odluku o kupnjinekretnine na prostoru bivšeg Paromlina.
ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstva na današnjoj je sjednici, među ostalim, prihvatilo Odluku o osnivanju zaklade "Zajednički put", zahtjev Odbora za komunalno gospodarstvo za dovršenje rekonstrukcije maksimirskog stadiona, te odluku o kupnji nekretnine na prostoru bivšeg Paromlina.

Sve odluke s današnje sjednice Poglavarstva upućene su na sutrašnju sjednicu zagrebačke Gradske skupštine posljednje u sadašnjem sazivu.

Zaklada "Zajednički put" osniva se sa svrhom pomoći starim i nemoćnim osobama i skrbi o njima, sa startnim kapitalom od milijun kuna koji će osigurati osnivač Grad Zagreb, a za njezina upravitelja Poglavarstvo će predložiti Vladimira Lokmera.

Za dovršenje rekonstrukcije maksimirskog stadiona u gradskom proračunu za 2005. godinu planirano je 16 milijuna kuna koje će se utrošiti za dovršenje sjeverne tribine i njezina okoliša te izradu projekata krova zapadne tribine i garaže s igralištem na krovu. Procijenjeno je da je za potpuno dovršenje prve i druge faze potrebno osigurati još 150 milijuna kuna, pa bi uz optimalno osiguravanje potrebnih sredstava rok dovršenja bio sredinom 2007.

Poglavarstvo je prihvatilo treću ponudu stečajnog upravitelja tvrtke Klara za kupnju nekretnina u Koturaškoj ulici, bivšeg Paromlina, po kojoj bi Grad uz pravo prvokupa po cijeni od 75 milijuna kuna postao njezinim vlasnikom i to pod uvjetom da mu se prizna potraživanje od gotovo 64,4 milijuna kuna, pa bi u konačnici Grad Zagreb za tu nekretninu trebao doplatiti nešto više od 10,6 milijuna kuna.

Poglavarstvo nije prihvatilo Prijedlog izmjena i dopuna odluke o mjestima za trgovinu na malo izvan trgovina i tržnica predlagatelja Kluba HDZ-ovih zastupnika, kojim se traži da se omogući daljnji rad korisnicima zakupa-braniteljima, invalidima Domovinskog rata, udovicama branitelja, nezaposlenima i drugima na prostoru bivše črnomeračke ciglane, a koji na toj lokaciji trebaju prestati s radom do 30. svibnja. Poglavarstvo je za tu namjenu predvidjelo druge lokacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙