FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: 250 milijuna kuna zaduženja za kapitalne projekte

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Grad Zagreb će se zadužiti kodZagrebačke banke i Kommunalkredit Austria AG za 250 milijuna kuna, ato planirano godišnje kreditno zaduženje utrošit će za kapitalneprojekte, zaključeno je danas na sjednici Gradskog poglavarstva.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Grad Zagreb će se zadužiti kod Zagrebačke banke i Kommunalkredit Austria AG za 250 milijuna kuna, a to planirano godišnje kreditno zaduženje utrošit će za kapitalne projekte, zaključeno je danas na sjednici Gradskog poglavarstva.

Tim će se novcem, uz ostalo, finacirati denivelacija raskrižja Slavonske avenije, Radničke ceste i Heinzelove (30 milijuna kuna), Jankomirski most (25 milijuna), proširenje Škorpikove (20 milijuna), garaže na Kvaternikovom trgu (15 milijuna) i Branimirovu od Držićeve do Ulice Crvenog križa (10 milijuna).

Financirat će se i dva sportska objekta: Maksimirski stadion sa 16 milijuna i Skijalište Sljeme s 34 milijuna kuna.

Među negospodarstvenim investicijama najviše novca iz kredita dobit će Muzej suvremene umjetnosti (30 milijuna kuna) te Dječji vrtić Malešnica (19,5 milijuna) i Osnovna škola Borovje (14 milijuna), a izdvojit će se i za zdravstvene stanice Borongaj i Borovje, SUVAG i drugo.

Podnoseći izvješće o realizaciji malih komunalnih akcija u zagrebačkim gradskim četvrtima od 2001. do 2004., voditeljica Službe za mjesnu samoupravu Greta Augustinović-Pavičić danas je rekla da je u tu svrhu u 2004. izdvojeno 3,3 puta više novca nego 2001. što je, kako je ocijenila, dokaz da su gradske vlasti pokazale velik interes za proces decentralizacije.

Za male komunalne akcije je u prošlom četverogodišnjem razdoblju utrošeno ukupno 258,5 milijuna kuna, a tim je novcem izgrađeno 50 km vodovoda u 250 ulica, 11 km kanalizacije u 90 ulica i kilometar plinovoda. Asfaltirano je 87 km ulica i 35.500 četvornih metara nogostupa i pješačkih staza, uređeno je 25.000 četvornih metara parkirališta te 247 dječjih i školskih igrališta i 183 zelene površine, zatim 115 objekata mjesne samouprave, a na 200 mjesta u gradu su spušteni nogostupi za prijelaz invalida.

"Sve su to možda sitnice, ali stanovnicima četvrti život znače", rečeno je u raspravi o tom izvješću i istaknuto da je ove godine za male komunalne akcije, o kojima odlučuju isključivo vijeća gradskih četvrti, osigurano najviše novca dosad - 127 milijuna kuna.

Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb priredio je dva programa: po jednom će nezaposleni branitelji i drugi nezaposleni građani moći sudjelovati u akcijama čišćenja Sljemena i Bundeka i zauzvrat dobiti besplatnu medicinsku rehabilitaciju u toplicama ili mogućnost doškolovanja, a po drugom će biti osnovan Dom za djecu i odrasle - žrtve obiteljskog nasilja "Duga-Zagreb".

Gradsko je poglavarstvo prihvatilo Plan intervencija u zaštiti okoliša Grada Zagreba i uputilo ga na donošenje Gradskoj skupštini.

Na sjednici je odlučeno da se gradskim zaposlenicima isplati 400 kuna uskrsnice iz tekuće pričuve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙