FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: Poglavarstvo prihvatilo idejni projekt izgradnje bolnice

PULA,24. ožujka 2005.(Hina) - Poglavarstvo Istarske županije prihvatiloje danas idejni projekt izgradnje nove pulske Opće bolnice koji jeizradila projektantska tvrtka "Urbis 72".
PULA,24. ožujka 2005.(Hina) - Poglavarstvo Istarske županije prihvatilo je danas idejni projekt izgradnje nove pulske Opće bolnice koji je izradila projektantska tvrtka "Urbis 72".

Prema tom projektu, cjelokupna bi investicija iznosila oko 400 milijuna kuna, od kojih se 335 milijuna kuna odnosi na izgradnju objekta, a ostatak novca na infrastrukturu.

Poglavarstvo je stoga na današnjoj sjednici donijelo odluku kojom Istarska županija izražava spremnost da za izgradnju nove bolnice izdvoji 50 milijuna kuna, dok bi preostalih 350 milijuna kuna, kako je rekao župan Ivan Jakovčić, trebala osigurati država.

Dodao je da bi, ako se sporazum o izgradnji nove bolnice u Puli s Ministarstvom zdravstva potpiše uskoro, radovi mogli početi već 2006., a trebali bi potrajati oko dvije i pol godine.

"Stanovnici Istre s pravom nisu zadovoljni sa sadašnjim zdravstvenim standardom koji nudi bolnica. Mi stoga želimo izgraditi bolnicu koja će zadovoljiti sve europske standarde, a za to nam trebaju specijalizirani i vrhunski kadrovi te oprema vrhunske kvalitete", rekao je župan Jakovčić.

Najavio je da će u tom kontekstu Istarska županija financirati posebno doškolovanje i specijalizaciju zdravstvenog kadra pulske Opće bolnice u regijama s kojima surađuje.

S odlukom o prihvaćanju idejnog projekta izgradnje nove bolnice istarski župan uskoro će upoznati i ministra zdravstva Nevena Ljubičića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙