FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibensko poglavarstvo pozvalo poduzetnike da ulažu na Podima

ŠIBENIK, 31. ožujka 2005. (Hina) - Zemljište u budućoj gospodarskojzoni Podi prodavat će se poduzetnicima po cijeni od pet eura po četvornom metru, a obavljanje djelatnosti mora početi najkasnijedvije godine nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora, zaključak jedanašnje sjednice šibenskog Gradskog poglavarstva.
ŠIBENIK, 31. ožujka 2005. (Hina) - Zemljište u budućoj gospodarskoj zoni Podi prodavat će se poduzetnicima po cijeni od pet eura po četvornom metru, a obavljanje djelatnosti mora početi najkasnije dvije godine nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora, zaključak je današnje sjednice šibenskog Gradskog poglavarstva.

Sa sjednice je upućen javni poziv kojim se zainteresirani poduzetnici pozivaju da do 22. travnja gradskoj upravi dostave pisma namjere o kupnji zemljišta na Podima.

Na natječaju, koji će raspisati šibensko Gradsko poglavarstvo, prednost će imati oni poduzetnici koji u svojim programima predvide otvaranje većeg broja radnih mjesta.

Odlukom o uvjetima i postupku raspolaganja zemljištem na Podima kupac zemljište ne smije preprodati u roku od pet godina od zaključivanja ugovora.

U slučaju neispunjavanja uvjeta kupoprodajnog ugovora, grad Šibenik ima pravo na povrat zemljišta uz istu cijenu od pet eura po četvornom metru.

Prijašnjim odlukama Gradskog poglavarstva, poduzetnici koji se na Podima budu bavili proizvodnom djelatnošću u cijelosti su oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa, a ostali će platiti polovicu iznosa. U prve tri godine poslovanja svi će, bez obzira na djelatnost, plaćati umanjen iznos komunalne naknade.

Po riječima Jakova Terzanovića, direktora gradskog poduzeća Podi - Ražine d.o.o., zemljište na Podima poduzetnicima se nudi po izuzetno povoljnim uvjetima jer je osnovni cilj oživljavanje šibenskog gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta. Dodao je kako je do danas već primljeno tridesetak pisama namjere budućih investitora.

Oko 140 hektara zemljišta na Podima, na kojem će se graditi nova gospodarska zona, a koje su ranije koristile Hrvatske šume, grad Šibenik je od hrvatske Vlade dobio po simboličnoj cijeni od jednu kunu po četvornom metru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙