FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Romano Prodi predložen za prvog počasnog građanina Istre

PULA,7. ožujka(Hina) - Članovi poglavarstva Istarske županije nadanašnjoj su sjednici u Puli za prvog počasnog građanina Istarskežupanije predložili talijanskog političara, bivšeg predsjednikaEuropske komisije Romana Prodija.
PULA,7. ožujka(Hina) - Članovi poglavarstva Istarske županije na današnjoj su sjednici u Puli za prvog počasnog građanina Istarske županije predložili talijanskog političara, bivšeg predsjednika Europske komisije Romana Prodija.

Obrazlažući prijedlog da upravo Prodi prvi dobije titulu počasnog građanina Istre, župan Ivan Jakovčić je ustvrdio kako je Romano Prodi promicatelj međuregionalnih, međunacionlanih i međureligijskih odnosa tolerancije.

"Prodi je prvi čovjek talijanske ljevice koja gleda u budućnost s poštovanjem", rekao je uz ostalo istarski podžupan Giuseppe Rota.

Član županijskog poglavarstva Emil Soldatić kazao je kako će upravo Prodi kao pripadnik kršćanskog lijevog centra dati značajan signal talijanskog desnici da se kako je rekao "sva zla iz prošlosti ne koriste u političke svrhe", već da se pozornost posveti dobrosusjedskoj suradnji država i županija.

Ukoliko prijedlog županijskog poglavarstva prihvate i vijećnici istarske Županijske skupštine, Prodiju će priznanje počasnog građanina Istarske županije biti uručeno 30. ožujka, na Dan istarskog statuta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙