FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Hrvatski narodnjaci pred Poglavarstvo doveli ovcu

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski narodnjaci (HN) ustvrdili sudanas da se neki članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva ponašajuprema građanima kao prema ovcama jer nakon što je skinut saborskiimunitet Srećku Ferenčaku (HNS) nitko nije ni trepnuo ne bi li ga sesmijenilo s mjesta predsjednika gradskog Povjerenstva za prodajunekretnina.
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski narodnjaci (HN) ustvrdili su danas da se neki članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva ponašaju prema građanima kao prema ovcama jer nakon što je skinut saborski imunitet Srećku Ferenčaku (HNS) nitko nije ni trepnuo ne bi li ga se smijenilo s mjesta predsjednika gradskog Povjerenstva za prodaju nekretnina.

Predstavnici Hrvatskih narodnjaka rekli su da su pred zgradu Poglavarstva doveli ovcu kako bi članovima Poglavarstva pokazali kako izgledaju ovce i da građani nisu ovce.

"Budući da neki članovi Poglavarstva smatraju da su građani Zagreba ovce i tako se prema njima ponašaju, doveli smo ovcu da im pokažemo kako izgledaju ovce i da građani nisu ovce", rekao je predsjednik stranke Mislav Žagar.

Ustvrdio je da u Poglavarstvu nitko nije trepnuo ne bi li se Ferenčaka smijenilo s mjesta predsjednika Povjerenstva za prodaju nekretnina u vlasništvu grada Zagreba iako je USKOK utvrdio da postoje indicije za kazneno djelo.

"To je najnoviji primjer koji ukazuje da članovi Poglavarstva misle da su građani ovce. Prosto je nevjerojatno da osoba za koju je USKOK utvrdio da postoje indicije bude na čelu povjerenstva", kazao je Žagar.

Dodao je da mu je bilo jasno da predsjednica HNS-a Vesna Pusić neće pokrenuti postupak za Ferenčakovu smjenu ali je to očekivao od zagrebačke gradonačelnice, posebice stoga jer nakon što su sadašnji članovi Hrvatskih narodnjaka napustili HNS smijenjeni su sa svih pozicija u roku od dva tjedna.

Ferenčakov zastupnički imunitet jednoglasno je skinut 16. ožujka, čime je udovoljeno zahtjevu zagrebačkoga Županijskog državnog odvjetništva, koje Ferenčaka tereti za zlouporabu ovlasti u 'slučaju nanbudo instituta".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙