FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

S 400 milijuna eura duga, Zagreb umjereno zadužen

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Ukupni dug Grada Zagreba i gradskihtrgovačkih društava je 400 milijuna eura, izvijestio je danaspročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić napominjući da jeto "umjeren stupanj zaduženosti" s obzirom na godišnji zagrebačkiproračun od 750 milijuna eura.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Ukupni dug Grada Zagreba i gradskih trgovačkih društava je 400 milijuna eura, izvijestio je danas pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić napominjući da je to "umjeren stupanj zaduženosti" s obzirom na godišnji zagrebački proračun od 750 milijuna eura.

Od 400 milijuna eura, tri četvrtine otpada na gradska trgovačka društva, a tu je sa 160 milijuna eura najzaduženiji Zagrebački električni tramvaj, rekao je Kojić na sjednici Gradskog poglavarstva.

Govoreći o obračunu lanjskog proračuna rekao je da je Grad Zagreb lani ostvario prihod od 5,11 milijardi kuna i rashod od 5,02 milijardi pa je višak raspoređen u ovogodišnji proračun za različite namjene od Ureda za izgradnju grada nadalje.

Članovi Poglavarstva danas su donijeli zaključak da se zagrebačkim umirovljenicima- korisnicima prava na novčanu pomoć u povodu uskrsnih blagdana jednokratno isplati 100 kuna za što će iz ovogodišnjeg proračuna biti izdvojeno 3,7 milijuna kuna.

Iz tekuće pričuve za ovu godinu, članovi Gradskog poglavarstva ovaj put su najviše novca, milijun kuna, izdvojili za organizaciju 16. Svjetskih korporacijskih igara koje će se ujesen održati u Zagrebu uz sudjelovanje više od 250 tvrtki iz 60 zemalja poput Siemensa, Coca Cole, Boscha, Deutche Telekoma, IBM-a i drugih.

Gradsko je poglavarstvo danas donijelo i Pravilnik o kriterijima i mjerilima za kreditiranje (javnim sredstvima) gradnje novog stambenog prostora što mu je obveza po dopunjenom zakonu o društveno poticanoj stanogradnji.

Hrvatskom filmskom savezu dat je na upravljanje i korištenje prostor kina "Tuškanac" za provođenje programa u području filmske kulture odnosno prikazivanja kinotečnog programa domaće i svjetske baštine, izbora filmova nacionalnih kinematografija nekoemrcijalnih i art filmova i ostalih aktivnosti.

Poglavarstvo je prihvatilo plan sredstava za sufinanciranje programa promicanja zdravlja i prevencije bolesti sa 3,8 milijuna kuna, a podržalo je i program sportske rekreacije po gradskim četvrtima kako bi se povećao broj od svega sedam posto Zagrepčana koji se bave sportskom rekreacijom. Također je podržalo prijedlog Hrvatskog rukometnog saveza za kandidaturu Zagreba za organizaciju svjetskog prvenstva u rukometu za muškarce 2009.

Osnovano je Povjerenstvo za reorganizaciju i sanaciju Opće bolnice "Sveti Duh".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙