FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarsko gradsko Poglavarstvo podržalo smjenu Tice

VUKOVAR,11. ožujka(Hina) - Vukovarsko gradsko Poglavarstvo na današnjojje sjednici prihvatilo inicijativu Upravnog odbora Fonda za obnovu irazvoj grada Vukovara za razrješenjem Željka Tice s mjestapredsjednika Fonda, priopćeno je iz ureda vukovarskog gradonačelnika.
VUKOVAR,11. ožujka(Hina) - Vukovarsko gradsko Poglavarstvo na današnjoj je sjednici prihvatilo inicijativu Upravnog odbora Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara za razrješenjem Željka Tice s mjesta predsjednika Fonda, priopćeno je iz ureda vukovarskog gradonačelnika.

Članovi Poglavarstva također su zaključili da "zbog narušenih odnosa unutar Fonda trenutačno niti jedna osoba iz sadašnjeg sastava zaposlenika unutar Fonda ne treba biti postavljena na čelno mjesto Fonda".

Istodobno, pokrenuta je inicijativa za izmjene Zakona o obnovi i razvoju grada Vukovara s namjerom ukidanja Fonda za obnovu i razvoj kao posebne institucije te se predlaže da se ovlasti Fonda prenesu na Grad Vukovar, navodi se u priopćenju.

Upravno vijeće Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, na sjednici održanoj prije tjedan dana, uputilo je Vladi prijedlog da se Željko Tica razriješi dužnosti predsjednika Fonda.

Kao razlozi za razrješenje navedeni su "sporost u realizaciji projekata koje Fond provodi u Vukovaru te neučinkovitosti Uprave Fonda".

Zbog sumnji "u netransparentno trošenje sredstava gradskog proračuna te sumnjivih odnosa između Grada i Fonda za obnovu i razvoj Vukovara", čelnici vukovarskih oporbenih stranaka HSS-a i HNS-a krajem veljače podnijeli su prijavu Županijskom državnom odvjetništvu Vukovarsko-srijemske županije tražeći da se ispita postoje li nezakonitosti u radu gradske uprave i Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Na prijavu HSS-a i HNS-a reagirali su gradski čelnici te su i oni zatražili od Županijskog državnog odvjetništva da ispita postoje li "sumnjivi odnosi između Grada i Fonda".

Po riječima županijskog državnog odvjetnika Božidara Piljića, odvjetništvo je proslijedilo vukovarsko-srijemskoj policiji zahtjev za prikupljanjem obavijesti po prijavi HSS-a i HNS-a.

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara osnovala je Vlada RH sukladno Zakonu o obnovi i razvoju grada Vukovara, a počeo je s radom početkom 2002. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙