FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas naredio obračun s militantima

RAMALLAH, 31. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednikMahmud Abas u četvrtak je izdao narednu o suzbijanju aktivnostimilitanata koji prkose njegovom zahtjevu da, prema odredbama dogovorao primirju s Izraelom, polože oružje.
RAMALLAH, 31. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas u četvrtak je izdao narednu o suzbijanju aktivnosti militanata koji prkose njegovom zahtjevu da, prema odredbama dogovora o primirju s Izraelom, polože oružje.

Abas je pooštrio svoje stajalište prema palestinskim ekstremistima, posebice nakon što su pripadnici njegovog vlastitog, vladajućeg Fataha, u srijedu navečer zapucali prema palestinskom stožeru u Ramallahu a potom nastavili divlji pohod po tom gradu na Zapadnoj obali, uništivši nekoliko restorana i dućana.

Na palestinskim područjima zabilježeni su i drugi znaci bezakonja, pa je tako bijesna horda u četvrtak ujutro zapalila šatore palestinske policije u Tulkaremu, također na Zapadnoj obali.

Prema glasnogovorniku Palestinske uprave, "Abas je naredio da se suzbiju pokušaji ugrožavanja sigurnosti i nanošenja štete privatnom vlasništvu".

"Policijske snage su raspoređene širom Zapadne obale kako bi se spriječili daljnji napadi", dodao je.

Za sada se ne zna da li će se nove mjere primjeniti i izvan Ramallaha i Zapadne obale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙