FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas zatražio od Izraela da poštuje obveze iz Šarm el-Šeika

KAIRO, 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Palestinskesamouprave Mahmud Abas u utorak je u Kairu, gdje je označio početakmeđupalestinskog dijaloga, pozvao Izrael da poštuje obveze koje jeprema Palestincima preuzeo na susretu na vrhu u Šarm el-Šeiku 8.veljače.
KAIRO, 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas u utorak je u Kairu, gdje je označio početak međupalestinskog dijaloga, pozvao Izrael da poštuje obveze koje je prema Palestincima preuzeo na susretu na vrhu u Šarm el-Šeiku 8. veljače.

"Tražimo od Izraela da ispuni obveze iz Šarm el-Šeika i upozoravamo ga da ne oteže, jer nije moguće da samo mi ispunjavamo svoje obveze", kazao je pred predstavnicima trinaest palestinskih skupina.

Među izraelskim obvezama jesu povratak pet palestinskih gradova, oslobađanje palestinskih zatočenika i primirje na palestinskom području.

Šef egipatske obavještajne službe general Omar Sulejman pozvao je pak Palestince da "učvrste trenutačni mir" između Palestinaca i Izraelaca.

Nastavak izraelsko-palestinskog vojnog primirja u središtu je rasprava između palestinskih skupina kako bi se nastavili mirovni pregovori s Izraelom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙