FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas: Konferencija u Londonu uspješna

LONDON, 1. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Palestinski predsjednik MahmudAbas ocijenio je u utorak rezultate konferencije o palestinskimreformama u Londonu "vrlo pozitivnim i plodonosnim".
LONDON, 1. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas ocijenio je u utorak rezultate konferencije o palestinskim reformama u Londonu "vrlo pozitivnim i plodonosnim".

"Nadamo se povratku na put pomirenja, uz pomoć miroljubivih i uspješnih pregovora temeljenih na međunarodnom pravu i legitimitetu", izjavio je Abas na konferenciji za novinare po završetku londonske konferencije o reformama Palestinske samouprave.

Abas je podsjetio da je cilj pregovora "prestanak okupacije koja traje od 1967. godine i uspostava palestinske demokratske, nezavisne i održive države, u susjedstvu Izraela".

Na londonskom skupu okupili su se, na inicijativu britanskog premijera Tonyja Blaira, dvadesetorica ministara vanjskih poslova, među kojima i američka šefica diplomacije Condoleezza Rice, te visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Javier Solana i glavni tajnik UN-a Kofi Annan.

U završnoj izjavi konferencije Izrael se poziva na ispunjenje obveza iz "mirovnih smjernica" za Bliski istok, međunarodnog mirovnog plana koji je već dvije godine mrtvo slovo na papiru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙