FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas: preuzet ćemo odgovornost za sigurnost nakon povlačenja

RAMALLAH, 5. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Palestinski predsjednik MahmudAbas izjavio je u subotu da će palestinske vlasti preuzeti punuodgovornost za sigurnost na okupiranim područjima nakon što ih Izraelnapusti.
RAMALLAH, 5. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas izjavio je u subotu da će palestinske vlasti preuzeti punu odgovornost za sigurnost na okupiranim područjima nakon što ih Izrael napusti.

Govoreći na novinskoj konferenciji u predsjedničkom stožeru u Ramallahu, Abas je rekao: "Kada oni odu iz gradova, tada ćemo mi biti odgovori za sigurnost".

Učestalo nasilje na palestinskim područjima izaziva, naime, sve veću zabrinutost. "Sve dok postoji okupacija, bit će i nasilja", rekao je Abas.

Abas je izrazio žaljenje što je Izrael suspendirao dijalog o planiranoj predaji određenih područja Palestincima, što je dogovoreno na prošlomjesečnom summitu u Egiptu.

"Izrael je nažalost prekinuo dijalog i zahtijevamo da ga se prekine što je prije moguće", rekao je.

Za prošlotjedni samoubilački napad u Tel Avivu, u kojem je poginulo petero Izraelaca, rekao je da je naređen "iz područja nad kojima Palestinci nemaju kontrolu".

Naglasio je kako ne smatra ni Siriju ni Iran ni bilo koju drugu zemlju odgovornom za taj napad budući da su ga one osudile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙