FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci ispituju petoricu zbog napada na Tel Aviv

TULKAREM, 6. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Palestinske snagesigurnosti ispituju petoricu Palestinaca osumnjičenih za sudjelovanjeu samoubilačkom napadu u Tel Avivu, objavili su u nedjelju izvori usnagama sigurnosti.
TULKAREM, 6. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Palestinske snage sigurnosti ispituju petoricu Palestinaca osumnjičenih za sudjelovanje u samoubilačkom napadu u Tel Avivu, objavili su u nedjelju izvori u snagama sigurnosti.

Petorica su uhićena u bombaševu rodnome gradu Tulkaremu, a sada su u Jerihonu, kažu izvori. Trojica su uhićena neposredno nakon bombaškoga napada izvedenoga 25. veljače, a druga dvojica prošli tjedan.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas pod izraelskim je i američkim pritiskom da brzo pronađe napadače koji su ubili petero Izraelaca.

Nakon napada izraelski je premijer Ariel Sharon rekao da će zamrznuti mirovne pregovore sve dok Palestinci ne poduzmu ozbiljne korake kako bi razoružali gerilske skupine koje tvrde da ih ne obvezuje izraelsko-palestinski sporazum o prekidu vatre od 8. veljače.

Abas je u subotu rekao kako će teško spriječiti gerilce ne preda li Izrael palestinskim vlastima nadzor nad gradovima Zapadne obale. Izrael je nakon napada u Tel Avivu zamrznuo pregovore o toj temi.

Prvi put u više od četiri godine, u subotu je palestinska policija u Hebronu na Zapadnoj obali zaplijenila bombe i drugo oružje. Još se ne zna pripada li to oružje gerilcima umiješanima u napade na Izrael.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙