FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelske snage se povlače iz Jerihona

JERIHON-POVLAČENJEIzraelske snage se povlače iz JerihonaJERIHON, 16. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izraelske snage počele su seu srijedu povlačiti iz Jerihona a analitičari ocjenjuju da palestinskipredsjednik Mahmud Abas zbog tog poteza ima veće izglede privoljetimilitante na prekid vatre, kako bi potom s Izraelom pregovarao omiru.
JERIHON, 16. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izraelske snage počele su se u srijedu povlačiti iz Jerihona a analitičari ocjenjuju da palestinski predsjednik Mahmud Abas zbog tog poteza ima veće izglede privoljeti militante na prekid vatre, kako bi potom s Izraelom pregovarao o miru.

"Od ovog trenutka preuzimamo kontrolu nad područjem Jerihona", izjavio je palestinski general Ahmed Eid nakon što se rukovao s izraelskim generalom prilikom kratke ceremonije u predgrađu Jerihona.

Sukladno dogovoru Abasa i izraelskog premijera Ariela Sharona na summitu 8. veljače, povlačenje, koje je odgađano tjednima, označilo je početak predaje pet gradova na okupiranoj Zapadnoj obali Palestincima.

Sharon se na summitu obvezao da će postupno, u zamjenu za obuzdavanje palestinskih militanata, predati i druge gradove na Zapadnoj obali - Tulkarem, Ramallah, Kalkilija i Betlehem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙