FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagi pad tečaja dolara pred podatak o američkoj inflaciji

LONDON, 31. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Uoči objave podatka oinflaciji u SAD-u tečaj dolara na svjetskim deviznim tržištima učetvrtak je blago oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama.
LONDON, 31. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Uoči objave podatka o inflaciji u SAD-u tečaj dolara na svjetskim deviznim tržištima u četvrtak je blago oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama.

Do podneva se dolar spustio nekih 0,06 posto prema euru, kojim se trguje po 1,2952 dolara. U odnosu na jen potonuo je 0,5 posto, na 106,9 jena. Britanska funta dobila je 0,1 posto na vrijednosti, pa košta 1,88 dolara. Švicarski franak gotovo se i nije mijenjao prema dolaru, koji stoji 1,1968 franaka.

Ulagači oklijevaju s agresivnim potezima na tržištu uoči podatka o inflaciji u SAD-u tijekom ožujka, koji bi trebao signalizirati hoće li američka središnja banka Fed agresivnije podizati kamatne stope nego dosad kako bi suzbila rast cijena. Više kamatne stope privukle bi veća ulaganja u američku imovinu.

Snažna inflacija mjerena potrošačkim cijenama mogla bi poduprijeti zabrinutosti oko inflatornih pritisaka na koja su u Fed-u upozorili na svom zasjedanju u ožujku. Tržišta očekuju da se godišnja inflacija u ožujku kreće na umjerenih 1,6 posto, a na mjesečnoj od 0,2 posto.

Tržišta s nestrpljenjem očekuju i podatak o zaposlenosti u SAD-u te 'tankan' izvješće japanske središnje banke o poslovnoj optimističnosti tamošnjih poduzetnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙