FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Devizna tržišta u očekivanju podatka o američkoj zaposlenosti

LONDON, 4. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute u petakje na svjetskim deviznim tržištima nastavio jačati premanajznačajnijim svjetskim valutama u očekivanju objave kasnije tijekomdana podatka o američkoj zaposlenosti, što se smatra ključnim podatkomza utvrđivanje kojim tempom će rasti američke kamatne stope.
LONDON, 4. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute u petak je na svjetskim deviznim tržištima nastavio jačati prema najznačajnijim svjetskim valutama u očekivanju objave kasnije tijekom dana podatka o američkoj zaposlenosti, što se smatra ključnim podatkom za utvrđivanje kojim tempom će rasti američke kamatne stope.

Do podneva je tako dolar ojačao 0,5 posto prema jenu, pa iznosi 105,5 jena. U odnosu na švicarski franak dobio je 0,5 posto na vrijednosti, pa stoji 1,1815 franaka. Manje oscilacije bilježio je i prema euru i funti, tako da euro stoji 1,31, a funta 1,9058 dolara.

Od početka ovoga tjedna očekivanja o porastu zaposlenosti u SAD-u u veljači potiču jačanje američke valute. Analitičari očekuju da će službeni podaci pokazati otvaranje 220.000 novih radnih mjesta prema 146.000 u mjesecu ranije.

"Tečaj dolara stabilan je a tržišta očekuju podatak", ocijenio je raspoloženje na tržištu valutni strateg National Australian Bank, Tim Fox.

Tečaj jena istodobno je oslabio i 0,3 posto prema euru, na 138,3 jena. Po riječima trgovaca, pod pritiskom je visoke cijene nafte, koja je u mjesec dana ojačala za sedam dolara po barelu. Japan je posebno senzitivan na energetske troškove, jer je u potpunosti ovisan o uvozu energenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙