FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blage oscilacije valutnih tečajeva uoči ključnog američkog pokazatelja

LONDON, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Uoči podatka o pritokukapitala u SAD na svjetskim deviznim tržištima u utorak su bilježenetek blage oscilacije valutnih tečajeva.
LONDON, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Uoči podatka o pritoku kapitala u SAD na svjetskim deviznim tržištima u utorak su bilježene tek blage oscilacije valutnih tečajeva.

Tako je euro do podneva oslabio nekih 0,4 posto prema dolaru i stoji 1,3353 dolara. Dolar je ojačao i 0,3 posto u odnosu na britansku funtu, koja iznosi 1,9119 dolara. Za toliko je poskupio i prema švicarskom franku pa se njime trguje po 1,1606 franaka. Japanski jen, pak, oslabio je 0,1 posto, na 104,8 jena za dolar.

Podaci američkog ministarstva financija, koji bi trebali biti objavljeni kasnije tijekom dana, pokazat će je li SAD privukao dovoljno inozemnog kapitala u ovogodišnjem siječnju da bi pokrio golemi trgovinski manjak, koji je dosegnuo 58,3 milijarde dolara.

Nakon objave podatka o trgovinskom manjku u petak prošli tjedan, tečaj dolara potonuo je na najnižu razinu u zadnja dva tjedna prema euru i švicarskom franku, no u ponedjeljak je nadoknadio dio gubitaka.

"Podaci o pritoku kapitala pokazat će da li je i jučerašnji oporavak dolara bila tek tehnička korekcija ili promjena raspoloženja na tržištu", kazao je Carsten Fritsch, valutni strateg Commerzbanke.

S toliko pozornosti tržišta usmjerene podatku o pritoku kapitala u SAD, neočekivani rast povjerenja njemačkih ulagača nije izazvao tržišne reakcije. Indeks Zew instituta porastao je u ožujku na 36,3 indeksna boda, nakon u veljači zabilježenih 35,9, te se nalazi na najvišoj razini od lanjskoga rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙