FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stabilizacija valutnih tečajeva

LONDON, 17. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Nakon objave ključnihameričkih gospodarskih pokazatelja na deviznim tržištima u četvrtak jezapočela faza stabilizacije valutnih tečajeva.
LONDON, 17. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Nakon objave ključnih američkih gospodarskih pokazatelja na deviznim tržištima u četvrtak je započela faza stabilizacije valutnih tečajeva.

Do podneva je tako dolar oslabio nekih 0,3 posto prema euru, koji stoji 1,34 dolara. Manje oscilacije dolar je zabilježio i prema ostalim važnijim svjetskim valutama. Tako stoji 1,1536 švicarska franka, te 104,2 jena. Britanskom funtom, pak, trguje se po 1,9248 dolara.

"Trenutno smo u fazi stabilizacije. Veći broj ulagača poduzima dobitonosne prodaje i ne ulaže dalje kapital", ocijenio je raspoloženje na tržištu David Mann, valutni strateg pri Standard Chartered Banku.

Tečaj dolara nije se našao na udaru prodaja unatoč rekordnim cijenama nafte i lošim vijestima s tržišta dionica, na kojima je oštra korekcija cijena dionica General Motorsa spustila burzovne indekse na najnižu razinu u tri tjedna.

Očekuje se da američka središnja banaka idućega tjedna povisi ključnu kamatnu stopu sa 2,5 na 2,75 posto, čime će se jaz u odnosu na europsku stopu, koja iznosi 2,0 posto, dodatno povećati. Švicarska središnja banka odlučila je zadržati iste kamatne stope.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙