FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tečaj dolara na najvišoj razini u dva tjedna prema euru

LONDON, 21. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara u ponedjeljak jena deviznim tržištima dosegnuo najvišu razinu prema euru u protekladva tjedna ojačan špekulacijama da bi američka središnja banka Fedmogla signalizirati brži tempo zaoštravanja monetarne politike na svomovotjednom sastanku.
LONDON, 21. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara u ponedjeljak je na deviznim tržištima dosegnuo najvišu razinu prema euru u protekla dva tjedna ojačan špekulacijama da bi američka središnja banka Fed mogla signalizirati brži tempo zaoštravanja monetarne politike na svom ovotjednom sastanku.

Do podneva je američka valuta ojačala na 1,3213 dolara prema euru. Njezina vrijednost porasla je i prema britanskoj funti, koja stoji 1,906 dolara. Švicarski franak spustio se na 1,1738 franaka za dolar, dok je jen oslabio na 105,16 jena za dolar.

Na deviznim tržištima uvelike se očekuje da će Fed u utorak podići ključnu kamatnu stopu za četvrtinu postotnog boda, na 2,75 posto. Ključno je stoga njegovo priopćenje iza toga sastanka. Neki analitičari očekuju, naime, da Fed u tome priopćenju signalizira da će biti agresivniji u podizanju kamatnih stopa u nadolazećim mjesecima. "To će odrediti ton raspoloženja na tržištu", ocijenio je Lee Ferridge u Rabobanci.

Obujam trgovanja bio je nizak jer Tokio, glavno tržište valutama u Aziji, nije radio zbog praznika.

Neki analitičari smatraju da je euro pod pritiskom nakon što su se ministri financija EU u nedjelju složili oko popuštanja pravila Pakta o stabilnosti i rastu koja su dizajnirana za očuvanje vrijednosti euro valute.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙