FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tijela 43 Albanaca u četvrtak će iz Srbije biti prebačena na Kosovo

PRIŠTINA,30. ožujka 2005.(Hina) - Iz Srbije će sutra na Kosovo bitivraćena 43 tijela kosovskih Albanaca, pronađena u masovnim grobnicamau Srbiji, priopćila je u srijedu navečer Komisija za nestale osobeVlade Kosova.
PRIŠTINA,30. ožujka 2005.(Hina) - Iz Srbije će sutra na Kosovo biti vraćena 43 tijela kosovskih Albanaca, pronađena u masovnim grobnicama u Srbiji, priopćila je u srijedu navečer Komisija za nestale osobe Vlade Kosova.

Tijela će u 13 sati biti predana predstavnicima Ureda za nestale osobe i sudsku medicinu na administrativnom prijelazu između Srbije i Kosova Merdare.

Na zahtjev vladine Komisije za nestale osobe, tijela će od Merdara do Orahovca, gdje će se nastaviti posao na utvrđivanju identiteta, biti prebačena u pratnji pripadnika Kosovskog zaštitnog korpusa, članova obitelji i udruga za pitanje nestalih na Kosovu.

Prema informacijama Međunarodnog komiteta Crvenog križa, na Kosovo je do sada vraćeno nešto više od 400 tijela Albanaca, koje su tijekom sukoba na Kosovu ubili pripadnici srpskih sigurnosnih snaga, a tijela su im bila pokopana u masovnim grobnicama Petrova Sela u Srbiji.

Prema podacima Međunarodnog komiteta Crvenog križa, na Kosovu se najmanje od 3.000 osoba vodi kao nestalo, od toga oko 2.500 Albanaca, oko 500 Srba i oko 200 pripadnika drugih etničkih zajednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙