FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić u posjetu Sloveniji

LJUBLJANA,18. ožujka(Hina) - Gospodarska suradnja i pitanje Kosova bilisu u središtu razgovora predsjednika Srbije Borisa Tadića, koji je upetak boravio u svom prvom službenom posjetu Sloveniji, a razgovaralose i o pitanju potpore Ljubljane u procesu eurointegracija.
LJUBLJANA,18. ožujka(Hina) - Gospodarska suradnja i pitanje Kosova bili su u središtu razgovora predsjednika Srbije Borisa Tadića, koji je u petak boravio u svom prvom službenom posjetu Sloveniji, a razgovaralo se i o pitanju potpore Ljubljane u procesu eurointegracija.

"Stabilnost Srbije, Crne Gore i Kosova od bitnog je značenja za Sloveniju i šire područje" izjavio je na konferenciji za novinare slovenski ministar vanjskih poslova i predsjedavajući OESS-a Dimitrij Rupel, dodajući da Slovenija podržava Srbiju u njenom približavanju Europskoj uniji.

Tadić je nakon razgovora sa Rupelom izjavio da je Beograd spreman započeti razgovore s Prištinom o budućem statusu te pokrajine, ali da je nezavisnost Kosova neprihvatljiva i da bi destabilizirala cijelu regiju.

Tadić je rekao da su prioriteti SCG-a uključivanje u Europsku uniju i pristup Partnerstvu za mir NATO saveza i da bi bilo najbolje kad bi se osumnjičenici za ratne zločine dobrovoljno predali Haagu.

"Suradnja s Haaškim sudom mora biti potpuna, a da u tome nema izuzetaka pokazao je i nedavni slučaj s Hrvatskom", rekao je Tadić.

Predsjednik Srbije sastao se i s premijerom Janezom Janšom. Slovenija podržava proces uključivanja država zapadnog Balkana u Europsku uniju i spremna je s njima dijeliti i svoje znanje i iskustvo, rekao je Jnaša nakon susreta s Tadićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙