FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođeni razgovori Priština-Beograd o nestalim osobama

KOSOVO-SRBIJAOdgođeni razgovori Priština-Beograd o nestalim osobama Razgovori između Prištine i Beograda osudbini gotovo tri tisuće nestalih osoba tijekom rata na Kosovu1998-1999. godine, koji su bili predviđeni za četvrtak, odgođeni su nazahtjev kosovske Vlade.

PRIŠTINA,10. ožujka 2005(Hina) -

Razgovori između Prištine i Beograda o sudbini gotovo tri tisuće nestalih osoba tijekom rata na Kosovu 1998-1999. godine, koji su bili predviđeni za četvrtak, odgođeni su na zahtjev kosovske Vlade.

Odluka je donesena zbog stvorenih okolnosti nakon ostavke i predaje Haaškom tribunalu dosadašnjeg kosovskog premijera Ramusha Haradinaja.

Vršitelj dužnosti kosovskoga premijera Adem Salihaj izjavio je kako vlada ocjenjuje da vrijeme za otpočinjenje dijaloga oko nestalih osoba sada nije najpovoljnije.

Međunarodni odbor Crvenog križa, koji će posredovati u ovim razgovorima između Prištine i Beograda, navodi kako će uložiti napore da se razgovori o nestalim osobama održe idućeg tjedna u Beogradu.

Sjednica Skupštine Kosova, koja je trebala u četvrtak u plenarnom sastavu razmotriti pitanje decentralizacije na Kosovu, također je odgođena sve dok se kosovska vlada, nakon ostavke premijera Haradinaja i ministra u vladi Ahmeta Isufia, ne konsolidira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙