FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovska Vlada odbacila prijedlog Koštunice o Kosovu

PRIŠTINA,3. ožujka 2005.(Hina) - Glasnogovornik Vlade Kosova ArbenQirezi izjavio je kako je kosovska vlada odbacila prijedlog premijeraSrbije Vojislava Koštunice da rješenje za konačan status Kosova trebatražiti u pravcu ostvarivanja visokog stupnja autonomije unutarDržavne zajednice Srbija i Crna Gora (SCG).
PRIŠTINA,3. ožujka 2005.(Hina) - Glasnogovornik Vlade Kosova Arben Qirezi izjavio je kako je kosovska vlada odbacila prijedlog premijera Srbije Vojislava Koštunice da rješenje za konačan status Kosova treba tražiti u pravcu ostvarivanja visokog stupnja autonomije unutar Državne zajednice Srbija i Crna Gora (SCG).

"Svaki pokušaj da se Kosovo nekako vrati pod okrilje državne zajednice je anakron i nije u interesu ni Prištine ni Beograda. Vlada Kosova intenzivno radi na realizaciji standarda koji će omogućiti otvaranje procesa definiranja konačnog statusa Kosova", izjavio je glasnogovornik Qirezi novosadskom "Dnevniku"

od četvrtka.

On je Vladi Srbije poručio da bi bilo bolje da ne odmaže integraciju Srba u kosovske institucije, već da, u skladu s kosovskom realnošću, pomogne Srbima da u tim institucijama sudjeluju jer bi, kako je istaknuo, to bilo "na dobrobit i kosovskih Srba i svih ostalih građana Kosova".

Qirezi je opovrgavao navode u u pojedinim medijima po kojima bi kosovski premijer Ramush Haradinaj trebao 15. ožujka podnijeti ostavku na premijersku dužnosti zbog podizanja optužnice Haškog tribunala (ICTY).

"Iza tih medijskih spekulacija stoje određeni nedobronamjerni krugovi, koji za takvim pričama posežu kada god se nešto pozitivno događa na Kosovu i oko Kosova. Vijest je ciljano puštena odmah nakon sjednice Vijeća sigurnosti UN, a slično je urađeno i prvog radnog dana nakon pisma premijera Haradinaja građanima Kosova. Naravno da sve to nema veze s istinom", rekao je glasnogovornik Vlade

Kosova Arben Qirezi za novosadski "Dnevnik".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙