FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaustavljen dvotjedni uzlet američke valute

LONDON, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Dvotjedni uzlet tečajaameričke valute na svjetskim deviznim tržištima posustao je u srijeduu očekivanju novih gospodarskih pokazatelja.
LONDON, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Dvotjedni uzlet tečaja američke valute na svjetskim deviznim tržištima posustao je u srijedu u očekivanju novih gospodarskih pokazatelja.

Do podneva je njegov tečaj izgubio 0,2 posto na vrijednosti prema euru, kojim se trguje po 1,296 dolara. Nakon što je tijekom jutra dosegnuo najvišu razinu prema jenu u proteklih pet mjeseci od 107,7 jena, oslabio je na 107,4 jena.

Prema britanskoj funti dolar je oslabio 0,3 posto, pa ona iznosi 1,878 dolara. Istodobno, dolar je oslabio i 0,2 posto u odnosu na švicarski franak, i stoji 1,1966 franaka.

Do kraja dana očekuje se revidirani podatak o američkom gospodarskom rastu, u četvrtak podatak o inflaciji, a u petak ključni pokazatelj zaposlenosti u ožujku.

"Ulagači su sve manje spremni držati dolarske pozicije, posebice uoči podatka o zaposlenosti u petak", kazao je Simon Derrick, valutni strateg pri Bank of New York.

Dolar je od sredine ožujka dobio gotovo četiri posto na vrijednosti prema euru i jenu kako su se ulagači kladili na agresivnije zaoštravanje monetarne politike u SAD-u. No, podatak o padu povjerenja američkih potrošača u ožujku potaknuo je ulagače da krenu u dobitonosne prodaje dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙